Barcelona

El major dels Mossos critica els agents més joves: "Es queixen per tot"

Josep Lluís Trapero retreu falta d'iniciativa als mil·lenistes i diu que l'ús intensiu dels mòbils i les xarxes pot arribar a perjudicar alguns operatius policials

RedaccióActualitzat

Dura crítica del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, contra els agents més joves, de qui ha dit que tenen falta de compromís amb el cos i que es queixen constantment. Un toc d'atenció que arriba poc després que 40 antiavalots dels Mossos no anessin a treballar al·legant que es trobaven malament, en el que es va interpretar com una vaga encoberta dels agents.

Trapero ha acusat els mil·lenistes de falta d'iniciativa:

"Estan acostumats a tenir tots els recursos i mitjans. Ho han de tenir tot i de forma immediata. Això, sovint s'expressa en forma de queixa constant de manca de mitjans. Una tendència també a una manca de lleialtat i compromís amb l'organització, que sovint s'expressa amb la mobilitat laboral o l'absentisme. La gent ja no té iniciativa, es queixen per tot. Mai hem tingut tant material i, tot i això, es queixen. Mai estan contents. Ells no han hagut de fer un atestat amb una màquina d'escriure."

 

En el debat "Generació mil·lenista, preparada per liderar?", Trapero també ha considerat que els agents de menys edat tenen menys paciència i menys tolerància a la crítica i al fracàs. És una generació, ha afegit, que "valora més les relacions personals que els resultats de l'organització", i ha opinat que difícilment la societat podria permetre's un cos policial amb la flexibilitat horària i la conciliació familiar que reclamen els sindicats.

També ha estat crític amb l'ús intensiu que fan del mòbil i les xarxes socials i ha advertit que poden arribar a perjudicar operatius de vigilància o seguiment. El major dels Mossos creu que, de vegades, es confon la transparència amb la transmissió instantània d'informació policial.

Trapero ha afegit que els mil·lenistes tenen capacitat per liderar el cos però que "cal ajudar-los".

 

 

Els nascuts entre el 1980 i mitjans dels 90 suposen un 16% dels efectius dels Mossos. Són més de 2.000 agents, 128 caporals i 9 sergents. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut