Primera Divisió

El Madrid torna a decebre contra el Vila-real i el València és líder provisional de la lliga

El 6 i l'1 són dos números que també es poden relacionar amb el Reial Madrid. L'equip blanc, que ahir no va passar de l'empat amb el Vila-real al Bernabéu, només ha guanyat un dels últims 6 partits que ha disputat. El Barça ja s'ha situat a només un punt dels madridistes, però el líder provisional, en espera del que faci avui la Reial Societat, és el València, que ahir va golejar un Athletic de Bilbao en plena crisi. A la resta de partits, empats al Recre-Betis i al Celta-Atlètic de Madrid i victòria del Dépor a Vallecas per 1 a 2.

El Madrid de les estrelles va tornar a decebre al Santiago Bernabéu. El golàs de Zinédine Zidane al minut 21 no va descentrar un Vila-real que, en tot moment, va plantar cara al conjunt blanc. Un penal de Makelele a Jorge López va permetre al migcampista de l'equip castellonenc establir poc abans del descans l'empat a un, que ja seria definitiu, tot i que el matx es podia haver decantat cap a qualsevol de les dues bandes. Iker Casillas va salvar miraculosament una rematada de Palermo i, en temps afegit, José Manuel Reina i el pal van evitar que el llançament de falta de Roberto Carlos acabés al fons de la porteria. Amb un "hat-trick" de Pablito Aimar, el València es va situar com a líder provisional de Primera. El 5 a 1 enfonsa una mica més l'Athletic de Bilbao i el seu entrenador, Jupp Heynckes. En només 7 minuts, Aimar i Carew van posar en el marcador el 2 a 0. L'argentí va repetir en dues ocasions més en el primer temps, en una acció d'oportunisme, primer, i en una altra d'habilitat, en què va quedar de manifest un cop més que es tracta d'un jugador de gran qualitat. Ja al segon temps, Fábio Aurélio, de penal, va fer el cinquè valencianista. En els últims minuts, Tiko, amb la col·laboració involuntària de Pellegrino, va fer el gol de l'honor dels bascos. Amb dues dianes, que el converteixen en "pichichi" en solitari, amb 7 gols, Roy Makaay va treure momentàniament de la crisi el Deportivo. L'equip gallec es va imposar al camp del Rayo Vallecano, que només va poder marcar en temps afegit per mitjà de Corino. Malgrat que va acabar amb vuit jugadors per tres expulsions, el Betis va treure un punt de Huelva. Gastón Casas va inaugurar el marcador per als bètics abans del descans i Xisco va empatar pel Recreativo a un quart d'hora pel final. Per últim, a Balaídos, el Celta va perdre l'oportunitat de col·locar-se líder en empatar a zero davant de l'Atlètic de Madrid, en un partit amb molt poques oportunitats de gol.