El Madrid supera el DKV Joventut en un ajustat primer partit dels "play-off"

El DKV Joventut s'ha quedat a les portes de fer saltar la sorpresa en el primer partit de "play-off" pel títol de la Lliga ACB. Els badalonins han perdut de tres punts, 74-71, en la seva primera visita a Vistalegre. El Reial Madrid ha fet una bona defensa i ha sabut aturar el joc ofensiu de la Penya en els moments clau de partit. Al final, però, els badalonins han arribat amb opcions i han tingut a les seves mans la cistella de l'empat, però ni Mumbrú ni Rudy Fernández han sabut neutralitzar el triple in extremis de Gélabale a set segons per al final.

El DKV Joventut sembla que té la mida presa al Reial Madrid, però aquesta nit no ha sabut guanyar el primer partit dels quarts de final dels "play-off" de la Lliga ACB. Els badalonins han començat el partit molt concentrats i amb una agressiva defensa que ha anul·lat el joc ofensiu del Madrid (2-6). Els blancs només han anotat una cistella en els tres primers minuts de partit i un triple de Marco ha donat 7 punts de marge a l'equip català (10-17). Rudy Fernández, que encara no està al seu nivell d'abans de lesionar-se, ha anotat el 17-28 del final del primer quart. Uns 10 primers minuts en què la Penya ha desplegat el seu millor joc ofensiu amb els punts molt repartits entre els seus jugadors. Al segon quart les coses han canviat. El Madrid ha començat a pressionar en defensa i la Penya ha tingut problemes per anotar amb facilitat. Només les accions individuals i amb la possessió pràcticament a zero, els badalonins es mantenien per davant en el marcador. Un parcial de 9-0 favorable a l'equip de Maljkovic ha igualat el marcador a 34 punts i el Reial Madrid ha anat als vestidors amb 4 punts de marge, 45-41 a la mitja part. El tercer període ha estat nefast per al DKV Joventut, que només ha aconseguit anotar 11 punts. El Madrid no ha estat gaire millor, però els blancs han arribat a l'últim quart amb 8 punts d'avantatge, 60-52. El millor de la Penya en aquests 10 minuts ha estat un "aley-hoop" entre Marco i Young que els aficionats madrilenys han aplaudit. L'últim període ha estat molt emocionant. Tots dos equips han mostrat el seu millor joc i el partit s'ha igualat. Carles Marco i Àlex Mumbrú amb llançaments triples han igualat el marcador a 71 punts, però Gélabale sobre el límit de possessió del seu equip n'ha anotat un que la Penya no ha sabut tornar. Amb 7 segons ho han intentat Mumbrú i Fernández, però no han estat encertats. Aquest diumenge a la tarda, a Badalona, jugaran el segon partit.