El Madrid s'imposa al Mallorca per 3-1 i no perd la pista al Barça

El Madrid no es queda enrere a la Lliga després de sumar avui, davant el Mallorca, els tres punts. Els de Luxemburgo s'han avançat en el marcador en el minut 35, gràcies a un gol de penal transformat per Figo. Els mallorquins han empatat en el minut 41, amb un gol de falta directa de Campano. Però en el minut 65, Iuliano ha estat expulsat per doble amonestació, i els de Cúper s'han quedat amb un home menys. A partir d'aquí ha començat el continu atac del Madrid, i així han arribat els altres gols, obra de Walter Samuel, en el minut 79, i de Solari, ja en temps de descompte.

Luxemburgo ha trobat la manera d'encabir el nou "galàctic" Thomas Gravesen en l'equip titular, tot i que sigui en detriment d'un dels jugadors més en forma del Madrid, Guti. L'ex de l'Everton, ràpidament, ha deixat constància de les seves virtuts. L'àrbitre, però, ha castigat la seva contundència amb una targeta groga ben aviat, en el minut 21. En tot cas, ha estat Samuel qui ha sortit pitjor parat, després d'una topada amb Romeo. Malgrat l'espectacularitat de l'acció, l'argentí ha pogut continuar i, al final, ha estat decisiu. Ronaldo tenia un deute pendent amb Héctor Cúper, ara entrenador del Mallorca i, com ell, ex de l'Inter. Les primeres oportunitats del Madrid sempre han tingut el segell del brasiler. Però l'1 a 0 per al Reial Madrid ha arribat des dels onze metres. Pereyra només ha trobat un recurs, ben poc discret, per aturar Roberto Carlos i l'àrbitre ha sancionat l'acció amb penal. Luis Figo, de nou l'encarregat d'executar-los, ha superat Moyà i, amb el seu tercer gol de la temporada, ha avançat el conjunt blanc. L'avantatge madridista només ha durat set minuts. Campano ha establert la igualada amb un llançament de falta que ha sorprès tothom, especialment Iker Casillas. El porter del Madrid no ha col·locat bé la barrera i el jugador del Mallorca no ha volgut desaprofitar tantes concessions. El quadre balear ha confiat en la seva sort. Campano ha tornat a provar-ho, però sense èxit. I, poc després, també Zidane ha buscat el gol des de fora de l'àrea. En el seu cas, ha estat Moyà qui ha rebutjat amb els punys. El Mallorca ha hagut d'afrontar els últims 25 minuts en inferioritat per l'expulsió del debutant Iuliano, després d'una falta sobre Ronaldo. Amb un més, el Madrid s'ha abocat sobre la porteria rival i ha pogut resoldre el partit. Walter Samuel ha aprofitat una pilota morta dins de l'àrea, i després de diversos rebots, per desnivellar la balança. I, ja en temps afegit, Solari, que minuts abans havia substituït Ronaldo, ha sentenciat amb el 3-1, un golàs que permet als blancs reforçar la segona posició i mantenir les distàncies amb el Barça.