Nova York

El Madison Square Park de Nova York, custodiat per "Eco", un bust monumental de Jaume Plensa

El prestigiós artista català Jaume Plensa exposa a Nova York la seva obra "Eco", una escultura monumental inspirada en la mitologia grega que reprodueix un bust femení de grans dimensions. La peça, de 13 metres d'alçada, es podrà veure fins al 14 d'agost en un dels espais més emblemàtics de Nova York: el Madison Square Park.

Actualitzat
El parc de la plaça Madison està ara custodiat per una presència que no deixarà indiferent ningú. I és que el cap d'una noia en estat de meditació fet de resina de fibra de vidre blanca domina la zona oval de la parc amb els seus de 13 metres d'alçada. Es tracta d'"Eco", un projecte monumental en què Jaume Plensa apel·la als orígens de la nimfa grega castigada a perdre la veu i a repetir els missatges dels altres, convertida ara en un mirall on l'observador s'hi pot veure reflectit.

Inspirada també en la filla de 9 anys del propietari d'un restaurant de Barcelona, prop del domicili de l'artista, "Eco" s'integra en la verticalitat de l'arquitectura urbana que l'envolta i aspira que el vianant recuperi el seu discurs intern en un espai de quietud i serenor enmig de Manhattan. I és que, segons el mateix Plensa, un dels noms amb més projecció internacional del moment, l'objectiu de l'obra és que "la quietud i la serenitat" que transmet el rostre gegant converteixi l'espai en un lloc per "descansar i somniar".

"Eco" estarà exposada al parc novaiorquès fins al 14 d'agost.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut