Eurolliga

El Maccabi de Tel-Aviv i el CSKA de Moscou disputaran la gran final de l'Eurolliga

Maccabi-CSKA, final de l'Eurolliga. Els israelians s'han imposat al Montepaschi Siena (85-92) en un emocionant partit. El conjunt italià ha sortit molt concentrat a la pista, dominant amb claredat el marcador, però el Maccabi ha capgirat el resultat després d'una gran remuntada. En la segona semifinal, el TAU ha plantat cara en tot moment al totpoderós equip rus, però ha acabat cedint en els últims minuts (79-83). El TAU, l'únic conjunt de l'ACB que participava a la Final Four, s'ha quedat de nou a les portes de la final per quarta vegada consecutiva.

Montepaschi Siena, 85 - Maccabi, 92

L'equip de Zvi Sherf s'ha classificat remuntant un partit que tenia mig perdut contra el Montepaschi de Siena. Els italians han fregat la perfecció en els primers minuts, amb parcials de 8 a 0 i avantatges de fins a divuit punts. McIntyre, amb 26 punts i sis triples anotats, ha estat ben secundat per l'exblaugrana Romain Sato, autor de disset punts. Tots dos s'han dissolt, però, en la segona part, igual que la resta de l'equip. Un parcial de 0 a 13 ha donat als israelians els seus primers avantatges. El seu millor home ha estat Alex García, amb dinou punts. El Montepaschi s'ha quedat a les portes de la primera final de la seva història. El Maccabi buscarà el seu sisè títol.

TAU Vitòria, 79 - CSKA Moscou, 83

Els vitorians eren conscients del gran repte que suposava eliminar el gran favorit per endur-se el màxim títol continental. Per això, els homes de Neven Spahija han jugat amb seriositat davant l'equip rus, fet que ha propiciat que el duel fos molt igualat fins al tercer quart. Aleshores, les individualitats entrenades per Ettore Messina han desequilibrat el partit del cantó moscovita. De res han servit les grans actuacions de Rakocevic, autor de 19 punts, i de Planinic i Splitter, que n'han sumat 34. Ja que Siskauskas (16), Holden (15) i Smodis (14) han acabat marcant les diferències.