Una persona, davant d'una de les peces que s'exposen a "Volum!". (Foto: EFE)
Una persona, davant d'una de les peces que s'exposen a "Volum!". (Foto: EFE)
Barcelona

El MACBA i La Caixa sumen els fons artístics i exploren l'ús del so a "Volum!"

"Volum!", l'exposició que es pot visitar a partir d'avui al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) és el primer fruit de la col·laboració entre aquest centre i la Fundació La Caixa. Les dues institucions han sumat els fons artístics i han creat una de les col·leccions més importants d'Europa, amb 5.500 peces. La primera iniciativa conjunta que fan és una exposició que explora la capacitat artística del so i la veu, amb peces de Basquiat, Beckett, Miró, Miserachs i Tàpies, entre altres.

Actualitzat
Segons els seus promotors, "Volum!" s'endinsa en la "consolidació del so i de la veu com a materials principals de la producció artística", coincidint amb el pas del segle XX al XXI.

La directora de la col·lecció d'art contemporani de La Caixa, Nimfa Bisbe, ha assegurat que la mostra és fruit "d'un any d'investigació, d'analitzar similituds i coincidències entre els dos fons".

A més de "Volum!", que es podrà visitar fins al dia de Sant Jordi, les dues institucions treballen en la segona mostra conjunta, "La persistència de la geometria", que es podrà veure a Madrid a mitjans de desembre.


Anar al contingut