"Salvator Mundi", de Da Vinci
"Salvator Mundi" es va atribuir fa sis anys al geni renaixentista
Abu Dhabi

El Louvre d'Abu Dhabi exposarà "Salvator Mundi", la pintura més cara mai subhastada

L'oli de Leonardo Da Vinci se'l va quedar un príncep saudita poc conegut, segons revela "The New York Times"

RedaccióActualitzat

El quadre de Leonardo Da Vinci "Salvator Mundi", que va batre el rècord d'una subhasta en adjudicar-se per 382 milions d'euros, s'exposarà al Museu Louvre d'Abu Dhabi.

Així ho han anunciat els responsables del centre via Twitter. L'arribada del quadre suposa un veritable reclam publicitari per a un museu que es va inaugurar el 8 de novembre en un espectacular edifici de l'arquitecte francès Jean Nouvel.

 

Coincidint amb aquest anunci, "The New York Times" especula amb la identitat del propietari del quadre. Segons el rotatiu, seria un príncep saudita, Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud, poc conegut però amb lligams amb l'hereu al tron i a qui fins ara no es vinculava amb el món del col·leccionisme. La sala Christie's, que va ser l'organitzadora de la subhasta, però, no ha volgut revelar la identitat del comprador.

Notícia relacionada: La senzilla "Teoria de la Felicitat" d'Einstein es paga a preu d'or

"Salvator Mundi" és una pintura del segle XVI que representa Jesucrist com a salvador del món, beneint amb la mà dreta i amb una esfera de vidre a l'esquerra. És una obra molt excepcional perquè és un dels pocs olis de Da Vinci que han sobreviscut. Només fa sis anys que es va poder atribuir al geni renaixentista.

Anar al contingut