ANÀLISI

El Londres més multicultural

Actualitzat
Una visita al mercat de Whitechapel sorprèn el visitant. Un batibull de colors i olors ho envolta tot. El curri, els saris, les cares...si ens refiéssim només de l'olfacte i la vista podríem pensar que estem en qualsevol mercat asiàtic. Però som al mig de Londres.

Un Londres cosmopolita i multicultural que accepta amb tota naturalitat la gran quantitat de dones que porten nicabs per aquests carrers (una mena de burca de color negre). I és que més de la meitat dels habitants d'aquest districte no són blancs.

Enmig de moltes altres nacionalitats, aquí hi ha la concentració més gran de bengalins fora del seu país, un terç dels cent mil habitants que hi ha. És per això que els candidats dels quatre principals partits que es presenten a les eleccions a la circumscripció de Bethnal Green and Bow són originaris de Bangla Desh i musulmans.

Tots  quatre van arribar de molt petits amb els seus pares a la dècada dels 60 i dels 70 i es poden considerar, per tant, immigrants de segona generació, aquells que ja s'han criat al país d'acollida. Universitaris i formats, es presenten amb tota normalitat a Westminster. Són un model d'integració.

El que guanyi dels quatre serà el primer diputat bengalí al Parlament britànic... un somni que els seus pares mai s'haurien atrevit a tenir.



Anar al contingut