Imatge de Sant Bartomeu del Grau des de l'aire
Imatge de Sant Bartomeu del Grau des de l'aire
Prats de Lluçanès

El Lluçanès votarà per decidir si és comarca el proper 26 de juliol

Els municipis del Lluçanès votaran en un procés participatiu per decidir si volen convertir-se en comarca

RedaccióActualitzat

El ple de Prats de Lluçanès ha aprovat aquest dimecres la convocatòria amb els dos grups municipals amb representació al consistori, ERC i CiU. La resta d'ajuntaments s'hi afegiran els pròxims dies, perquè tots els municipis que formen la sotsvegueria decideixin si volen convertir-se en la 43a comarca de Catalunya.

A la consulta hi podran participar els més grans de 16 anys, que hauran de respondre a aquesta pregunta: "Vols que el teu municipi formi part de la comarca del Lluçanès?". Un cop celebrada la consulta, si guanya el vot afirmatiu, els plens dels 13 municipis que formen el Lluçanès decidiran si volen formar part de la nova comarca i, finalment, la Generalitat farà el decret que haurà d'aprovar el Parlament.

En aquest cas, el Lluçanès es convertiria en la 43a comarca de Catalunya després de la creació, fa poques setmanes, de la comarca del Moianès, on els deu municipis integrants de la comarca s'hi van manifestar a favor, amb un percentatge de suport del 80,4%.

El Lluçanès és un territori natural de transició entre Osona i el Berguedà. L'integren 13 municipis: 11 d'Osona, 1 del Berguedà i 1 del Bages.

Anar al contingut