Imatge d'arxiu d'un pis en lloguer de Barcelona
Imatge d'arxiu d'un pis en lloguer de Barcelona

El lloguer pels núvols: Barcelona arrossega tot Catalunya i supera nivells bombolla

Llogar un pis a Barcelona costa de mitjana més de 900 euros per primera vegada

Iván GutiérrezActualitzat

Els preus del lloguer segueixen una escalada que sembla no tenir fi. Llogar un pis a Barcelona ja és més car que mai i, per primera vegada, un habitatge de lloguer supera de mitjana els 900 euros mensuals.

Són dades del tercer trimestre, facilitades per l'Incasol segons els contractes firmats. En només tres anys, els preus han augmentat un 26,7% (al tancament del 2014 llogar un pis costava 688 euros de mitjana).

Però l'explosió als preus del lloguer no és un fet aïllat a Barcelona, tal com va avançar TV3 fa uns mesos. Catalunya també pateix una pujada molt elevada i ja supera el preu que marcava el 2007 en plena bombolla immobiliària i gairebé iguala el màxim històric del 2008.

 

Pujada de més del 25%

Durant el tercer trimestre, llogar un pis a Catalunya costava de mitjana 677 euros, només un euro menys que fa deu anys. És una pujada del 6% només en uns mesos. Si es compara amb el 2014, els preus ja porten acumulada una pujada del 25,6%, molt similar al creixement que pateix Barcelona.    

Això ha fet aflorar un terrabastall d'abusos i estafes, com va explicar TV3, on es fan subhastes entre llogaters o es demana pagar abans de veure un pis.

Preus fins al setembre

Al marge dels darrers preus que van marcar, 2017 tancarà l'any amb una pujada molt significativa dels preus. Barcelona tindrà una mitjana superior als 872 euros per llogar un pis, i Catalunya, de 647 euros.

ARXIVAT A:
HabitatgeEconomia de butxaca
Anar al contingut