Barcelona

El lloguer de pisos s'encareix un 18% a Barcelona en el primer trimestre del 2007

Els preus dels lloguers a Barcelona es disparen. La venda dels pisos de compra s'alenteix, perquè la població s'espera a adquirir un pis de propietat, però, de rebot, el lloguer s'encareix un 18% el primer trimestre d'aquest any. Aquesta és l'explicació que ha donat la Cambra de la Propietat, que indica que mentre el preu del diner és car i s'augura que els pisos de compra s'abaratiran moltes persones opten per esperar i llogar un pis mentrestant. Tot això ha fet que els pisos de lloguer a Barcelona costin actualment de mitjana gairebé 1.000 euros.

Actualitzat

Mentre que l'oferta de pisos a lloguer a Barcelona es manté, creix la demanda i els preus es disparen. Actualment es paguen a Barcelona 966 euros mensuals de mitjana per un pis de 75 metres quadrats. És un 20% més que fa un any. El districte més car és el de les Corts, on es paguen 1.260 euros al mes de lloguer, de mitjana. El nou Pacte de l'Habitatge preveu mesures per estimular que els propietaris posin més pisos buits al mercat, com ara l'aval perquè es pugui cobrar durant sis mesos, en cas que el llogater no pagui. Ara bé, hi ha un dèficit considerable. A l'última promoció de pisos de protecció oficial hi havia 55.000 sol·licituds per 1.000 habitatges.

El preu dels pisos a lloguer a Barcelona ha augmentat molt per sobre de l'IPC, sobretot a les zones cèntriques, que contrasten amb l'important descens registrat a zones de la perifèria. De mitjana, un pis a Barcelona es lloga per uns 13,7 euros el metre quadrat.

El districte de Ciutat Vella segueix sent el més car per llogar una vivenda, tot i que els preus quasi no s'han mogut aquest 2007. Així, han pujat només el 0,7% i han passat dels 15,7 als 15,8 euros mensuals per metre quadrat.

En canvi, el districte on més han augmentat els preus de lloguer ha estat a Nou Barris, on el preu s'ha incrementat un 11,1%, fins a arribar als 11,7 euros mensuals per metre quadrat. A Sant Martí, l'ascens ha estat del 9%.

Per districtes, el més car és Ciutat Vella, per davant de l'Eixample i les Corts. Els preus de lloguer de Barcelona ha baixat al districte d'Horta-Guinardó, on han caigut un 1,2%, fins als 11,9 euros per metre quadrat i mes.

Anar al contingut