Barcelona

El lligam entre cultures i la influència entre les dues ribes, fil conductor de "La Mediterrània dels fotògrafs"

Els trets comuns dels països de les dues ribes del Mediterrani és el fil conductor de l'exposició "La Mediterrània dels fotògrafs", que s'ha instal·lat al Palau Robert de Barcelona. Arquitectura o costums subratllen aquesta influència mútua mitjançant instantànies en blanc i negre que mostren com s'hi vivia fa 150 anys. Agrupades per països, les instantànies en blanc i negre il·lustren com era la vida fa 150 anys a través de paisatges, monuments o escenes quotidianes.

Actualitzat
L'exposició "La Mediterrània dels fotògrafs" mostra les primeres imatges que es conserven de la Mediterrània, fetes a partir de mitjans del segle XIX. El lligam entre cultures, que es manifesta en l'arquitectura, el pensament o els costums, és el fil conductor de la mostra, que es pot veure fins al 16 de setembre al Palau Robert de Barcelona.

Tot i la diversitat geogràfica, lingüística i religiosa, les fotografies mostren com tots els països de la conca tenen uns denominadors comuns. Un port algerià o un de croat no difereix tant d'un de turc. Ni els carrers de Marsella dels de Tetuan. I és que la Mediterrània ha estat un espai d'intercanvis constants entre cultures i tradicions que, tot i ser diverses, han creat una identitat comuna que s'ha anomenat mediterraneïtat

La tria de fotografies l'ha feta un grup de fotoperiodistes de l'extens fons del Museu d'Història de la Fotografia Fratelli Alinari, de Florència. Tampoc hi falten imatges més pròximes, com la muntanya de Montserrat o l'Alhambra de Granada. El recorregut es completa amb fotografies en color del segle XX que accentuen com, en l'actualitat, les diferències entre una riba i l'altra han augmentat.
Anar al contingut