Els autors de "3D Màgic Gaudí" mirant el llibre davant la Pedrera.
Els autors de "3D Màgic Gaudí" mirant el llibre davant la Pedrera.
Barcelona

El llibre "3D Màgic Gaudí" permet "entrar" als edificis de l'arquitecte des de casa

«L'arquitectura de Gaudí s'ha capturat milions de vegades, però fins avui mai s'havia fotografiat en 3D. Aquesta tècnica ens permet captar la dimensió dels espais... i ens aporta una experiència més intensa». Així ho resumeix Daniel Giralt-Miracle, en el pròleg del llibre "3D Màgic Gaudí", l'experiència visual que proposa aquest volum.

Carmen AmorósActualitzat
Angle Editorial publica "3D Màgic Gaudí", un llibre de gran format que permet contemplar les obres del genial arquitecte català amb tota la seva magnitud: captar la dimensió dels seus espais, la morfologia dels seus objectes, el misteri de la seva llum, la intensitat dels colors… En definitiva, la màgia de tota la seva obra.

En el llibre, l'artista Gabi Beneyto utilitza una tècnica fotogràfica inèdita i innovadora, que permet la visualització en tres dimensions de les imatges, cosa que provoca una sensació espectacular.

Més de 300 pàgines amb imatges, acompanyades dels textos del periodista i crític d'art Daniel Giralt-Miracle, per fer un passeig extraordinari per l'obra més destacada de Gaudí.

El llibre va acompanyat de dues ulleres per facilitar la visualització en 3D.


Una tècnica fotogràfica innovadora


Com que estem tan acostumats a veure les imatges impreses, bidimensionals, entenem perfectament la falsa perspectiva que ens ofereix una fotografia plana. Però amb la tècnica que consisteix a utilitzar parells d'imatges estereoscòpiques, imatges que representen perspectives diferents d'un mateix objecte, podem «enganyar» el cervell i tenir una sensació tridimensional, afegint profunditat a les imatges convencionals en 2D.

Amb les ulleres que acompanyen el llibre es filtren els colors de manera que cada ull veu la imatge corresponent, i el cervell ho pot interpretar com una imatge única i tridimensional.

Aquest tipus de fotografia ja va ser inventada a finals del segle XIX, i ben aviat se'n van començar a fer projeccions cinematogràfiques per tot el món. Més tard, als anys 50 i 60, aquest sistema va tornar a ser molt popular.

Ara, amb les possibilitats que el software de retoc ens ofereix, podem millorar el control i la qualitat de les imatges.


Anar al contingut