El Llevant s'imposa al Getafe (2-0) mentre que l'Sporting goleja el Mallorca a domicili (0-4)

El Màlaga és el nou cuer de Primera després de caure a La Rosaleda i veure com els seus rivals directes en la lluita per la salvació aconseguien tirar endavant els seus compromisos. Mentre que els de Pellegrini han caigut amb el Saragossa 1-2, el Llevant ha deixat de ser el fanalet vermell gràcies a una clara victòria sobre el Getafe per 2-0. L'Sporting ha confirmat la seva reacció imposant-se al Mallorca a domicili (0-4) alhora que la Reial Societat castigava l'Almeria a Anoeta enmig d'un aiguat important (2-0). I en l'últim partit avançat de la jornada, Dépor i Sevilla han empatat a tres en un duel embogit a Riazor.

Màlaga, 1 - Saragossa, 2

El Saragossa ha sabut refer-se del gol inicial de Duda en el primer quart d'hora i ha sumat a La Rosaleda una victòria -la tercera consecutiva- que li serveix per allunyar-se una mica més de la zona de descens. Els locals han dominat els primers compassos de partit però han vist com Bertolo, a la sortida d'un córner i sol al segon pal, aconseguia empatar. Els de Pellegrini no han sabut aprofitar la seva qualitat ofensiva i han permès als aragonesos capgirar el resultat a la segona meitat. Els d'Aguirre, ben plantats, han defensat amb tot i han amenaçat els andalusos amb el contracop. Semblava que tots dos conjunts farien taules però en el minut 85 i gràcies a una ràpida transició Sinama es plantava sol davant Asenjo i feia el definitiu 1-2 a plaer. Aquest ha estat el primer triomf del Saragossa lluny de La Romareda.

Llevant, 2 - Getafe, 0

L'equip granota ha posat punt final a una ratxa nefasta amb una victòria importantíssima que els torna a la vida. Després de cinc derrotes seguides, el Llevant ha derrotat el Getafe per 2-0 i deixa de ser el cuer de Primera. Els homes de Luis García n'han tingut prou amb un inici de la segona meitat inspirat per acabar amb la resistència d'un Getafe que viu un moment delicat. Valdo, en el 47, i Caicedo, en el 52, han segellat el triomf dels valencians en un partit duríssim i que ha finalitzat amb diversos expulsats.

Mallorca, 0 - Sporting, 4

Ha trigat, però la primera victòria de l'Sporting a domicili ha arribat amb una contundència demolidora. Els asturians han superat el Mallorca de manera incontestable i aquesta tercera victòria seguida els serveix per fer un salt endavant de cara a la salvació. Diego Castro ha inaugurat el marcador només començar tot i que no ha estat fins ben entrada la segona meitat quan l'Sporting ha sentenciat de manera fulgurant. Canella, amb ajuda de Kevin, ha fet el 0-2 quan només quedava mitja hora de joc i tot seguit André Castro calmava els ànims de Preciado i tota la parròquia sportinguista amb el tercer. Novo, en el 86, ha arrodonit la golejada davant la inoperància d'un Mallorca que es revela massa irregular com per aspirar a places europees.

Reial Societat, 2 - Almeria, 0

A Anoeta i enmig d'una tempesta monumental, la Reial Societat s'ha desfet de l'Almeria per 2-0. Un resultat que confirma la reacció dels donostiarres mentre deixa els andalusos en el penúltim lloc de la classificació, empatats a punts amb el Màlaga. Abans que la pluja deixés la gespa impracticable, el partit ha estat obert i dinàmic, amb tots dos equips jugant de tu a tu i mirant sempre la porteria contrària. Tant els uns com els altres han gaudit de bones ocasions per marcar però ha estat Ansotegui al límit de la primera part qui ha avançat els locals. La Reial ha aprofitat l'1-0 per agafar les regnes de l'enfrontament mentre el duel entrava en una dinàmica física per culpa de l'aigua. Enmig del desconcert, Tamudo ha culminat el seu bon partit amb un gol d'autèntic murri just en el minut 79. Els andalusos no han sabut reaccionar mai davant el joc donostiarra i han acabat lamentant un resultat advers que els deixa en una situació força complicada.

Deportivo, 3 - Sevilla, 3

El Sevilla ha deixat un encàrrec al Reial Madrid de cara al proper partit de Copa. Els andalusos han demostrat que són capaços de capgirar un marcador advers fins i tot jugant amb un home menys. Ho ha comprovat el Dépor, que ha vist com li empataven un partit que dominava per 2 a 0 amb superioritat numèrica. Lassad ha estat l'autor de les dues primeres dianes dels de Lotina. La primera, un golàs des de la frontal al minut 15. Després del descans, el Sevilla ha perdut Palop, que ha vist la vermella directa per unes mans fora de l'àrea i no podrà jugar la tornada de semifinals de Copa al Bernabéu. Amb un home més, el Dépor ha fet el segon, també de Lassad. Però, tan sols un minut després, Negredo ha retallat distàncies. Escudé ha posat l'empat a 2 al minut 74 aprofitant una greu errada d'Aranzubia i, de nou, Àlvaro Negredo ha posat el Sevilla per davant al marcador. I quan la victòria sevillista semblava sentenciada, a dos minuts per al final, Laure ha fet el gol de l'empat a tres definitiu, un gol molt protestat pels visitants perquè l'arbitre assistent havia aixecat la bandera per un fora de joc inexistent i finalment l'àrbitre principal l'ha desautoritzat.