El lletrat major del Parlament, Antoni Bayona
El lletrat major del Parlament, Antoni Bayona

El lletrat major del Parlament diu que impugnar la investidura no té recorregut jurídic

Antoni Bayona diu que la impugnació de la candidatura de Carles Puigdemont a ser investit no té cap recorregut perquè no està inhabilitat

RedaccióActualitzat

El lletrat major del Parlament, Antoni Bayona, diu que la impugnació de la candidatura de Carles Puigdemont a ser investit no té cap recorregut jurídic.

Bayona ho ha explicat en un seminari sobre legislació parlamentària que es fa a Vitòria, coincidint amb l'anunci del govern espanyol de recórrer el ple d'investidura.

"Jurídicament no té cap mena de recorregut, perquè una cosa és la situació que sabem que es dona en la persona del candidat i l'altra és l'anàlisi jurídica de la situació"

El lletrat recorda que Puigdemont no està inhabilitat per ocupar càrrec públic i que, per tant, no se li pot impedir ser candidat.

"Ell no està inhabilitat, en principi, per al càrrec. I podria arribar el dimarts. Fem una suposició: encara que tornés a Espanya, s'executa l'ordre de detenció, però el jutge, com ja hi ha hagut algun precedent, el deixa anar al debat d'investidura. Té la seva complicació política, però jurídicament seria possible"

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàGovern empresonatArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut