Míssil llançat per Corea del Nord (Reuters)
Míssil llançat per Corea del Nord (Reuters)
Nova York/Pyongyang

El llançament d'un nou míssil de Corea del Nord provoca una reunió urgent de l'ONU

El Consell de Seguretat es reunirà aquest dimarts a instàncies dels Estats Units, el Japó i Corea del Sud, després que Pyongyang ha llançat un altre míssil d'abast mitjà que ha caigut al mar del Japó

RedaccióActualitzat

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ha convocat una reunió urgent per aquest dimarts per abordar l'escalada armamentística de Corea del Nord. Aquest diumenge, el líder nord-coreà, Kim Jong-un, va tornar a llançar un míssil de mitjà abast, amb un recorregut de 500 quilòmetres, que va caure al mar del Japó. El règim de Pyongyang va fer aquest llançament, que ha qualificat d'èxit, poques hores després d'anunciar que ja té capacitat d'atacar el territori continental dels Estats Units, i al cap d'una setmana, només, d'haver fet un altre assaig amb un míssil de característiques semblants.

De la reunió d'aquest dimarts del Consell de Seguretat, demanada pels Estats Units, el Japó i Corea del Sud, en podria sortir una condemna unànime contra el govern nord-coreà, segons fonts diplomàtiques de l'ONU. Tot i això, països com Alemanya també han demanat l'adopció de noves sancions, que el Consell ha anat endurint des del 2006.

El cap de la diplomàcia nord-americana, Rex Tillerson, ha qualificat de decebedor i inquietant la situació, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ho considera un desafiament. Només aquest any, Corea del Nord ja ha fet onze proves amb míssils, i el règim ha amenaçat també de fer la seva sisena prova nuclear.

Com a resposta, Corea del Sud, conjuntament amb efectius dels Estats Units, estan fent exercicis militars a la zona les últimes setmanes. I mentrestant, aquest mateix dilluns, l'exèrcit de Taiwan ha començat a fer maniobres amb foc real, amb la presència de la seva presidenta, Tsai Ing-wen, en un moment de tensions creixents amb Pequín.

Anar al contingut