El Liverpool capgira un 3-0 en contra i guanya el Milan als penals en la final de la Champions

El Liverpool ha donat la sorpresa i s'ha proclamat campió d'Europa. Ha superat a la final el Milan en un partit que els italians tenien encarrilat a la primera part. Maldini, en el minut 1, ha obert el marcador i Crespo, en el 39 i el 44, ha ampliat les diferències a favor del seu equip. El conjunt que entrena Rafa Benítez no s'ha rendit i a la segona meitat ha aconseguit igualar la final. Ho ha fet en sis minuts i amb gols de Gerrard, Smicer i Xabi Alonso. En la pròrroga no ha marcat cap dels equips i la final s'ha decidit a favor dels "reds" en el llançament de penals.

El Milan ha començat el partit amb ganes de guanyar la seva setena Copa d'Europa i en el primer minut de partit s'ha avançat en el marcador. El gol ha estat obra del seu capità, Paolo Maldini, que ha aprofitat una falta per marcar des de la segona línia el primer gol del partit. El Liverpool no s'ha arronsat i Sami Hyypia en el minut 4 ha estat a punt d'empatar la final. Els primers minuts han estat molt oberts i tots dos equips arribaven amb facilitat a la porteria contrària. En el minut 14 ha estat l'equip italià qui ha disposat d'una bona ocasió, que Luis Garcia ha salvat des de sota els pals. Xevtxenko, en el minut 29, ha superat el porter del Liverpool, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc de l'ucraïnès. El Liverpool ha protestat unes possibles mans de Nesta dins l'àrea que no ha vist el col·legiat espanyol Mejuto González i Crespo, en un contraatac, ha marcat el segon del Milan. Només cinc mnuts després, els italians semblava que sentenciaven la final amb el tercer. També ha estat en una jugada de contraatac en què Crespo ha aprofitat l'assistència de Kaka per marcar el seu segon gol. Amb el 3-0 s'ha arribat al descans. La final semblava sentenciada ja que, segons les estadísitques, cap equip no havia igualat mai un 3-0 en una final de la Copa d'Europa. Doncs l'equip que entrena Rafa Benítez ho ha aconseguit. I això que no ha començat gens bé la segona part, perquè Xevtxenko ha fet lluir Dudek en un llançament de falta. Però ha estat Gerrard, en el minut 8 de la segona part, qui ha tornat l'esperança al Liverpool. El capità anglès ha aprofitat la centrada de Rise per reduir les diferències, 3-1. I només dos minuts després Smicer, amb un potent xut creuat des de fora l'àrea, ha sorprès Dida i ha situat el 3-2 en el marcador. Els aficionats dels "reds" han embogit i s'han bolcat encara més a animar el seu equip. I han tingut la seva recompensa, ja que 5 minuts més tard, Gattuso ha fet un penal a Gerrard que Mejuto González ha assenyalat. Xabi Alonso ha assumit la responsabilitat i ha tirat el penal. Dida ha aturat el xut del basc, però no ha pogut blocar la pilota i el mateix Alonso ha aconseguit empatar el partit. Un empat que el Liverpool ha aconseguit en 6 minuts. Tot i disposar de bones ocasions, cap dels dos equips no ha estat capaç de marcar, ni tampoc en els 30 minuts de temps afegit. I, per tant, la final s'ha hagut de decidir en els llançaments de penal. Els italians han començat amb mal peu i Serginho ha enviat la pilota als núvols. En canvi Hamann ha marcat. Pirlo tampoc no ha estat capaç de marcar pel Milan en el segon llançament i Dudek ha estat decisiu. Cisse ha aconseguit el segon pels anglesos. Thomasson sí que ha superat Dudek en el tercer llançament i, en canvi, Dida ha aturat el xut de Riise. En el quart llançament Kaka i Smicer han estat encertats i ha estat en el cinquè que el partit s'ha decantat pels anglesos. Xevtxenko ha enviat la pilota al cos de Dudek i el Liverpool ha guanyat la seva cinquena Copa d'Europa, l'última l'any 1984 a Roma.