El Litio, el linx que ha vingut a Catalunya des de Portugal, serà capturat i retornat

Especialistes de la Junta d'Andalusia que ajudaran els tècnics d'aquí a capturar l'exemplar

Actualitzat

Un cop superada la sorpresa de la troballa, per primera vegada en 100 anys, d'un linx ibèric a Catalunya, els tècnics de la Generalitat han posat fil a l'agulla, i és que es tracta d'una espècie en greu perill d'extinció.

La setmana que ve arribaran els especialistes de la Junta d'Andalusia que ajudaran els tècnics d'aquí a capturar l'exemplar, que es diu Litio. Mentrestant, els Agents Rurals només li estan fent el seguiment per mantenir-lo localitzat.

 

El cap del Servei de Fauna de la Generalitat, Ricard Casanova, ha explicat als micròfons de Catalunya Ràdio per què cal capturar-lo i què en faran després.

"No té sentit que l'animal estigui aquí, solitari. S'ha adaptat molt bé, però cal recuperar-lo, canviar-li el collar emissor i tornar-lo cap allà perquè es pugui relacionar amb exemplars de la seva espècie allà, que és el seu àmbit territorial més propi."

L'animal el van alliberar el 2015 a Portugal i es creu que pot haver fet servir el corredor forestal del Mediterrani per arribar a l'àrea de Barcelona.

El linx ibèric, de nom científic Lynx pardinus, s'està recuperant gràcies a diversos programes de conservació. El 2002 n'hi havia 94 exemplars i l'últim cens de 2017 en va comptar 589.

En aquestes imatges del Programa de Conservació Ex-situ del Llinx Ibèric es pot veure el Litio quan era cadell.

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
Anar al contingut