El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, durant la roda de premsa d'aquest dissabte (Foto: Reuters)
El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, durant la roda de premsa d'aquest dissabte (Foto: Reuters)
Israel

El Likud ratifica Netanyahu com el seu líder amb el 75% dels vots

Benjamin Netanyahu ha guanyat les eleccions primàries del seu partit, la formació governant a Israel, el Likud, encara que per menys marge del que s'esperava i amb una participació inferior al 50%. Segons la ràdio israeliana, amb l'escrutini gairebé tancat, el primer ministre ha obtingut el 75% dels vots. La resta ha anat a parar al seu rival Moshé Feiglin, que representa el sector més dur de la colonització. Netanyahu estudia ara la possibilitat d'avançar les eleccions generals a Israel.

RedaccióActualitzat
En una breu compareixença a Tel Aviv, Netanyahu ha manifestat: "Us agraeixo a tots la vostra confiança i suport renovat."

Els resultats dels comicis, en què han participat la meitat dels 125.000 afiliats, ja es preveien. Unes eleccions que s'han centrat en el debat sobre la influència de grups radicals dins del partit. Davant l'increment de militants al Likud procedents de colònies que es van registrar al partit amb l'objectiu d'influenciar a favor dels seus líders en les primàries, Netanyahu ha sentenciat: "Avui ha guanyat el veritable Likud (...) Continuarem governant amb responsabilitat."

Les primàries en el partit governant són el preàmbul d'un procés electoral que s'obre a tot Israel i que continuaran al març amb els comicis de la Kadima, que actualment presideix l'exministra d'Afers Exteriors, Tzipi Livni.

Les eleccions generals s'haurien de celebrar el 2013, però el més probable és que s'avancin a aquest any.
Anar al contingut