Peer Steinbrück, en una imatge recent (Foto: Reuters)
Peer Steinbrück, en una imatge recent (Foto: Reuters)
Munic

El líder socialdemòcrata alemany, sobre Itàlia: "Estic indignat per la victòria de dos pallassos"

Les declaracions de Peer Steinbrükc han provocat que el president italià, Giorgio Napolitano, de visita oficial a Alemanya, hagi anul·lat la trobada que tenia prevista amb ell.

RedaccióActualitzat
Tensió en les relacions bilaterals entre Alemanya i Itàlia arran de les declaracions del líder socialdemòcrata i candidat a la cancelleria de l'SPD. Peer Steinbrück ha valorat els resultats electorals italians amb unes declaracions contundents: "Fins a cert punt, estic indignat per la victòria de dos pallassos". I ha afegit: "Tinc la sensació que han guanyat dos populistes", en referència a l'exprimer ministre Silvio Berlusconi i el líder del moviment Cinc Estrelles, Beppe Grillo.

Steinbrück ha fet les declaracions coincidint amb la visita oficial a Alemanya del president d'Itàlia, Giorgio Napolitano, que ha anul·lat l'entrevista que tenia previst mantenir amb el líder de la formació socialdemòcrata aquest dijous. Sí que es reunirà, en canvi, amb la cancellera, Angela Merkel, i el seu homòleg, Joachim Gauck.

Napolitano, que s'ha mostrat confiat que la complexa situació política en què es troba immersa Itàlia arran dels resultats electorals se superarà amb un acord que aportarà estabilitat al país.
Anar al contingut