El líder opositor, Henrique Capriles, acusa Maduro de la violència a Veneçuela.
Capriles: "El govern vol que hi hagi morts al país". (Foto: EFE)
Caracas

El líder opositor, Henrique Capriles, sol·licita al Consell Nacional Electoral el recompte vot a vot

El líder opositor veneçolà havia denunciat reiteradament frau electoral i per això ha demanat la revisió de "butlletes, actes, màquines, ditades i quaderns" de votació. La tensió al país continua. El govern i l'oposició de Veneçuela s'acusen mútuament dels enfrontaments que hi ha al carrer després de les eleccions d'aquest diumenge. Ja hi ha hagut 7 morts i 60 ferits. Les detencions superen el centenar.

RedaccióActualitzat
Veneçuela continua dividida entre els partidaris de Nicolàs Maduro, declarat guanyador de les eleccions, i els del líder opositor, Henrique Capriles, que denuncia frau electoral. L'equip de Capriles ha presentat una sol·licitud davant del Consell Nacional Electoral (CNE) perquè es faci un recompte vot a vot. S'ha demanat la revisió de "butlletes, actes, màquines, petjades i quaderns" de votació, ha explicat als periodistes el cap nacional de la campanya de Capriles, Carlos Ocáriz.

El balanç de la violència postelectoral a Veneçuela és fins ara de 7 morts, una seixantena de ferits, i 130 detinguts. El govern i l'oposició es retreuen mútuament per aquests enfrontaments dels últims dies. En tot cas, el líder opositor, Henrique Capriles, ha volgut rebaixar la tensió i ha decidit cancel·lar la mobilització prevista per a aquest dimecres a Caracas. Capriles ha fet una crida als seus seguidors perquè es desmarquin dels aldarulls: "El nostre camí és democràtic. He pres la decisió de no mobilitzar-nos. El que surti està en el bàndol de la violència, li està fent el joc al govern. El govern vol que hi hagi morts al país".

La manifestació havia d'arribar fins a la seu del Consell Nacional Electoral per impugnar els resultats de les eleccions presidencials de diumenge. El guanyador oficial, el chavista Nicolás Maduro, ha atribuït a "hordes feixistes" les víctimes dels incidents posteriors a la seva proclamació com a guanyador dels comicis, i ha acusat els opositors de voler orquestrar un cop d'estat. La diferència entre els dos candidats és només d'un punt i mig. Capriles creu que Maduro ha guanyat de manera "il·legítima" i reclama el recompte de vots.
Anar al contingut