Londres

El líder laborista Jeremy Corbyn perd la moció de confiança, però rebutja dimitir

Corbyn només ha rebut el suport de 40 dels diputats laboristes, mentre que 172 han votat en contra seu

Actualitzat

El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, ha perdut aquest dimarts la moció de confiança del seu grup parlamentari. Criticat per una suposada tebior durant la campanya del referèndum sobre la permanència a la Unió Europea, Corbyn només ha rebut el suport de 40 dels diputats laboristes, mentre que 172 han votat en contra seu. Tot i la derrota, el líder laborista i cap de l'oposició a Westminster rebutja dimitir.

Des de diumenge, prop d'una quarantena de membres del seu equip han renunciat al seu lloc per intentar forçar l'adéu de Corbyn. Les parlamentàries Margaret Hodge i Ann Coffey van presentar la moció de confiança contra el líder del partit divendres passat, hores després de saber-se que l'opció de deixar la Unió havia guanyat el referèndum:

"El referèndum europeu era una prova al seu lideratge i crec que Jeremy va suspendre aquest examen. Va ser massa lent, poc entusiasta en la campanya i els votants laboristes, simplement, no van entendre el missatge."

En canvi, la laborista Diane Abbott, nomenada portaveu de Sanitat laborista després de l'allau de dimissions dels últims dies, ha defensat abans de la moció de confiança que la votació no tenia "sentit":

"Els parlamentaris no són els que escullen el líder laborista, ho fa el partit. Crec que és molt trist que els companys hagin escollit representar aquest circ."

Davant de centenars de simpatitzants laboristes, Corbyn va subratllar aquest dilluns que no té intenció de dimitir i que, si es convoquen uns nous comicis interns, té intenció de tornar-s'hi a presentar. El polític, de l'ala més esquerrana del partit, va arribar a la direcció laborista el mes de setembre, després de guanyar àmpliament les eleccions per liderar la formació.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut