Barcelona

El líder d'Iniciativa, Joan Herrera, afirma que el govern espanyol no podrà impedir el nou 9-N

ICV i EUiA continuaran implicats per fer del procés participatiu del 9 de novembre un "èxit de mobilització"

RedaccióActualitzat

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, creu que és probable que el govern espanyol acabi impugnant el nou 9-N i l'acabi convertint en "il·legal". El líder d'Iniciativa assegura, però, que no podrà aturar el procés participatiu: "Poden intentar il·legalitzar-lo, però no podran aturar la mobilització en les seves diferents expressions."

Tant ICV com EUiA han afirmat en una roda informativa que, encara que l'Estat "estiri la llei com un xiclet" per intentar evitar el 9-N, la gent podrà participar tant al carrer com a les urnes. Herrera està convençut, a més, que el govern mantindrà el procés participatiu encara que sigui suspès pel Tribunal Constitucional.

ICV i EUiA continuaran implicats per fer del nou 9-N un "èxit de mobilització". Per això, els ecosocialistes fan una crida a totes les expressions que hi hagi el 9 de novembre a favor del dret a decidir. "Cada cop que ens neguen un dret tenim més ganes d'exercir-lo", ha dit Herrera sobre els tràmits del govern espanyol per impugnar el nou 9-N. "Els hereus del franquisme no determinaran ni decidiran el que farem el 9-N i més enllà", ha subratllat.

Anar al contingut