Roma

El líder de la Lliga Nord afirma que la dreta té "el deure de governar" Itàlia

El moviment antisistema Cinc Estrelles s'imposa a les eleccions, però la coalició de dretes suma més vots, sense obtenir majoria

RedaccióActualitzat

La coalició de dretes -Força Itàlia, Lliga Nord i Germans d'Itàlia- reivindica el seu dret a governar Itàlia, tot i no haver aconseguit majoria a les eleccions d'aquest diumenge. El candidat de la Lliga Nord, Matteo Salvini -que ha superat la Força Itàlia de Berlusconi-, ha reclamat el govern per a la coalició, aquest dilluns, en una compareixença informativa:

"Tenim el dret i el deure de governar. L'equip sobre el que s'ha de raonar i governar és el centredreta. Mantinc la meva paraula i el meu compromís. La coalició de centredreta ha guanyat i pot governar"

Salvini ha dit que escoltaran tots els seus rivals, però ha descartat pactes "extravagants". Ha parlat de canvi d'etapa i ha carregat contra les institucions europees i Renzi, que dimiteix després de la davallada del Partit Democràtic, segons l'agència ANSA.

"Milions d'italians ens han demanat que recuperem el control d'aquest país, que l'alliberem de la precarietat i la inseguretat de totes les normes creades per Matteo Renzi i per Brussel·les, amb la prima de risc, les arribades d'immigrants, amb les caigudes dels bancs. Jo ho veig com un vot de futur"

La Lliga Nord ha superat en quatre punts Força Itàlia. El tercer partit de la coalició, els ultradretans Germans d'Itàlia, de Giogia Meloni, ha obtingut poc més del 4% dels vots. El 37% total no arriba a la majoria. Tampoc ho aconsegueix el moviment antisistema Cinc Estrelles, fundat el 2009 pel còmic Beppe Grillo, que guanya els comicis amb més del 31% dels sufragis. Encara que sembla improbable que aconsegueixi aliats, el seu líder actual, Luigi Di Maio, confia a rebre l'encàrrec de formar govern. 

 

ARXIVAT A:
Eleccions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut