Beirut

El líder de Hezbollah proclama la seva victòria sobre Israel i diu que cap exèrcit del món podrà desarmar la milícia

Hezbollah encara disposa de més de 20.000 coets. Ho ha dit aquesta tarda el cap del moviment xiïta libanès, Hassan Nasrallah, en un míting multitudinari celebrat al sud de Beirut per celebrar la "victòria divina" sobre Israel. Aquesta és la primera vegada que Nasrallah apareix en públic des de la guerra amb Israel. Segons el líder de Hezbollah, "la resistència és ara més forta del que era el 12 de juliol", data de l'inici del conflicte que durant 34 dies va oposar Israel amb la milícia xiïta. Hezbollah s'ha enfortit tant que, segons Nasrallah, "cap exèrcit del món ens podrà obligar a deixar les armes".

Actualitzat

En la seva primera aparició pública des de l'inici del conflicte amb Israel, Hassan Nasrallah ha dit que havia decidit assistir al míting,  tot i el perill que suposava per a ell i per als assistents a causa d'un possible atac israelià, perquè es tractava de celebrar una victòria històrica i divina sobre Israel.

Segons Nasrallah, "no és possible imaginar en la ment humana com uns centenars de combatents en una àrea oberta van poder resistir el foc continu durant 30 dies, en unes operacions en què van participar més de 40.000 soldats i oficials israelians, quatre brigades d'elit, tres divisions de reservistes i els tancs més sofisticats". Malgrat tot, "la resistència islàmica va convertir en rates espantades els cossos d'elit de l'exèrcit d'Israel".

El líder de Hezbollah ha amenaçat Israel dient que la paciència de la resistència es pot acabar si continuen "violant el fràgil alto el foc" i ha insistit que els dos soldats jueus no seran alliberats si no hi ha un intercanvi de presoners.

Nasrallah també ha amenaçat els Estats Units en afirmar que "aquesta victòria de la resistència augmenta la dimensió de l'hostilitat contra Nord-amèrica, no només en el món àrab, sinó en tot el planeta". En aquest context, el líder de Hezbollah ha lloat el president veneçolà, Hugo Chávez, per haver dit davant de l'ONU que Bush "és el dimoni".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut