Soldats nigerians ensenyen una bandera de Boko Haram capturada després de reconquerir la ciutat de Damasak (Reuters)
Soldats nigerians ensenyen una bandera de Boko Haram capturada després de reconquerir la ciutat de Damasak (Reuters)
Abuja, Nigèria

El líder de Boko Haram podria estar "ferit de mort"

L'exèrcit de Nigèria va bombardejar divendres un bosc on té el refugi el grup jihadista

RedaccióActualitzat

L'exèrcit de Nigèria ha anunciat aquest dimarts que el líder de Boko Haram, Abubakar Shekau, ha resultat "ferit de mort" en un bombardeig aeri al bosc de Sambisa, on té el refugi el grup jihadista. En un comunicat recollit pel diari 'Daily Post', el portaveu de l'exèrcit, el coronel Sani Usman, ha assenyalat que es creu que Shekau ha estat ferit a l'espatlla.

Segons ha precisat, tres comandants seus van morir i altres també estan ferits després d'un atac de l'exèrcit nigerià divendres passat, quan els milicians de Boko Haram estaven fent l'oració de divendres en una població dins del bosc de Sambisa, situat a l'estat de Borno, al nord-est.

L'exèrcit de Nigèria ha anunciat erròniament en diverses ocasions la mort d'Abubakar Shekau. Aquest cop, les informacions sobre el seu estat greu coincideixen amb una visita a Nigèria del secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, per parlar amb el govern local de la manera com es pot combatre Boko Haram.

Fa pocs dies, Boko Haram va difondre un vídeo on responsabilitzava el govern nigerià de la mort de moltes de les nenes que va segrestar fa dos anys.

Anar al contingut