Un grup de manresans penja una estelada a la caserna de la Guàrdia Civil
Un grup de manresans penja una estelada a la caserna de la Guàrdia Civil

El Liceu canta "votarem!", una de les anècdotes del 20S

D'entre les imatges que ha donat el 20S, n'hi ha que no transcendeixen de la mateixa manera perquè no deixen de ser anècdotes. Les recollim en aquest espai.

Actualitzat

La jornada reivindicativa que ha viscut Catalunya aquest 20 de setembre ha deixat imatges d'autèntiques gernacions concentrades a tot de ciutats catalanes en contra de la macrooperació policial. També deixa les imatges dels escorcolls policials, pròpiament. I les dels diferents actors polítics reaccionant als esdeveniments.

Però d'entre totes les imatges n'hi ha que no transcendeixen de la mateixa manera perquè no deixen ser anècdotes, moments curiosos, que han cridat l'atenció d'alguns usuaris de les xarxes socials.

Al Liceu de Barcelona, per exemple, abans de començar la funció d'"Il viaggio a Reims", de Gioachino Rossini, la platea i l'amfiteatre han arrencat crits espontanis de "Votarem, votarem!"

 

 

Al Liceu també s'ha cantat l'himne dels Segadors:

 

 

Una estelada a la caserna

Una altra escena insòlita s'ha produït a la capital del Bages. Diversos ciutadans han penjat una estelada en una de les astes de la caserna de la Guàrdia Civil. Han acompanyat el moment amb el cant de "L'Estaca", de Lluís Llach.

 


 

Pagesos del Maresme s'han sumat a les protestes per l'operació policial contra l'1-O i s'han desplaçat fins a Barcelona amb el seus tractors. La imatge d'una vintena de tractors anant a Barcelona per l'autopista C-32 ha estat una de les més sorprenents de la jornada. Després de ser aturats a l'entrada de Barelona han arribat al seu destí.

 

Soroll de claus i cassoles

La protesta davant la seu de la conselleria d'Economia de la Generalitat ha tingut molts moments, imatges i s'han cridat iversos lemes, però una acció que ha estat si més no novedosa, ha estat la del moment en que s'han fet dringar els clauers per simbolitzar el rebuig a la presa de la clau de la caixa.

 

Més soroll s'ha fet en les diverses cassolades que s'han convocat a les 10 de la nit.


 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut