Catalunya

El lector informa...Consells de cara al risc d'allaus

Obrim aquest apartat perquè els usuaris d'Elmeu3cat24 ens envieu notícies o comentaris sobre temes que us preocupen o us semblen interessants i que vulgueu compartir amb tots els lectors. Tenim el Facebook i el Twitter per tal que us pugueu posar en contacte amb nosaltres però aquí us oferim un espai temàtic més ampli on us podeu expressar o presentar-nos les vostres notícies.

Actualitzat
Avui parlem de la neu per als excursionistes i els esquiadors. Cada hivern, i especialment aquest any, sentim notícies d'accidents d'esquí i allaus. El darrer va ser aquest cap de setmana al Gra de Fajol, el qual va causar ferits, i divendres a Candanchú. Així doncs, és un tema que apareix sovint als mitjans, i tot i que contra la natura a vegades no s'hi pot fer gaire res, cal fer cas a les indicacions dels homes del temps i dels guies de muntanya i membres de les estacions d'esquí.

Arran d'aquest accident al Gra de Fajol, hem rebut diverses fotos dels nostres lectors i un missatge d'avís d'un guia acompanyant de muntanya, en Mosiés Sans Ramon, que ens recordava el següent.

"Us escric des de Taüll, a la Vall de Boí; em dedico professionalment al guiatge en muntanya i jo, i molts altres guies de la zona, us volem demanar que poseu atenció en les edicions de les notícies, tant de TV3 com del 3/24, a la secció del temps.

Quan es parla del risc d'allaus i de tots el perills i problemes que es plantegen, i sobre totes les recomanacions que fan els nostres homes i dones del temps, caldria afegir-hi, si és possible, que en cas que es pugui desencadenar una allau, no cal que la gent es quedi a casa.

Si ells mateixos no es troben ni se senten segurs a l'hora de sortir a muntanya, que demanin els serveis d'un guia de muntanya titulat per assegurar la sortida i aprendre molt més sobre les característiques físiques de la neu i tots els sistemes de seguretat necessaris per poder gaudir de la muntanya a l'hivern."

El meteoròleg de TV3, l'Eloi Cordomí, també ens explica al seu blog el motiu de les allaus i que no sempre es produeixen arran d'imprudències, sinó que cal anar preparat i entendre els riscos que hi ha. En el mateix blog també recomana documents per aprendre'n una mica més.

Anar al contingut