Miquel Jarque / Barcelona

El lector de llibres digitals i els aparells de TDT són la novetat d'aquest d'any

La campanya de Nadal és el moment que s'aprofita per llançar les novetats. Els taulells i els prestatges de les seccions d'electrònica i d'informàtica estan, aquests dies, atapeïts de televisors, descodificadors de TDT, reproductors d'àudio, ordinadors de totes les mides i colors, que conviuen amb un nouvingut: el llibre electrònic.

Actualitzat
Llibre digital

El llibre digital és la novetat d'aquest Nadal. El Kindle i el Reader de Sony són els models més consolidats, però l'empenta final ha arribat amb la posada en marxa de la plataforma Leqtor, que a banda d'un lector, ofereix a través del web Leqtor.com mig miler de títols en català i castellà. A més, la Xarxa d'Editors Independents, Edi.cat, pionera a l'hora de posar a l'abast dels lectors en català el llibre digital, també ofereix al seu web una selecció d'e-books.

És important a l'hora de triar-ne un tenir present que llegeixi el màxim nombre d'arxius, ja que, ara per ara, no queda clar quin serà el format definitiu. Tanmateix és segur que la connexió a internet dels e-books serà un factor determinant a l'hora de decidir la compra, però actualment aquesta possibilitat encareix molt el producte.

Televisió digital

La TDT ja és aquí, recordeu que el procés de l'apagada analògica finalitzarà el 3 d'abril del 2010 i, per tant, un regal pràctic per a tots aquells que encara no hagin fet el pas, i no vulguin canviar el televisor, és un descodificador TDT. A partir de 40 € se'n poden trobar de senzills. Els que permeten enregistrar tenen un preu superior que pot arribar als 100 €.

Música personal

Aquest any Apple ha renovat la seva gamma de reproductors iPod. L'iPhone també té nou model i ha batut rècords de vendes, però la música que emmagatzemen tant l'iPod com l'iPhone és per a ús pràcticament unipersonal i sempre lligat a una audició a través d'auriculars. Per solucionar aquest problema Bowers & Wilkins acaba de posar a la venda una versió mini del seu aclamat altaveu Zeppelin per a iPod i iPhone.

Miniordinadors

Els ordinadors més petits i portàtils estan de moda i poden ser una bona opció per regalar. Però mai havia estat tan difícil triar-ne un. A les botigues trobem portàtils, ultraportàtils, netbooks, tablets PC i fins i tot webbooks.

Totes aquestes etiquetes realment no ajuden en el moment de l'elecció. Per tant, és imprescindible aturar-nos i comparar les característiques tècniques de cadascun.

Els netbooks o ultraportàtils són ordinadors lleugers, de baix cost, amb poques prestacions tècniques però molt eficients a l'hora de navegar per internet.

El Barça i TV3 han llançat el seu propi netbook, amb unes característiques molt similars (pantalles de 10 polzades i 1 GB de memòria RAM).

Tots dos inclouen programes desenvolupats "ad hoc" i tenen el valor afegit de la personalització. Són perfectes per a qui pensi en un segon ordinador.


Anar al contingut