El Lasarte de Barcelona afronta el primer dia de feina amb tres estrelles Michelin amb ganes de "seguir donant-ho tot"

El Lasarte de Barcelona afronta el primer dia de feina amb tres estrelles Michelin amb ganes de

El Lasarte de Barcelona afronta el primer dia de feina amb tres estrelles Michelin amb ganes de "seguir donant-ho tot"

Imatge de Martín Berasategui i Paolo Casagrande a la sala del restaurant Lasarte de Barcelona el 24 de novembre de 2016. (Horitzontal)

Imatge de Martín Berasategui i Paolo Casagrande a la sala del restaurant Lasarte de Barcelona el 24 de novembre de 2016. (Horitzontal)

ACN Barcelona.-Amb el permís dels periodistes que durant tot el matí han envaït la cuina i la sala del restaurant Lasarte, el primer que aconsegueix la tercera estrella Michelin a Barcelona, tant el seu propietari, el multipremiat xef basc Martín Berasategui, com el seu cap de cuina, Paolo Casagrande, han afrontat la jornada amb l'objectiu de sempre: seguir donant-ho tot per transportar felicitat als seus clients. L'endemà de rebre la distinció i sense oblidar els preparatius del servei del migdia, Berasategui ha destacat que aconseguir que el Lasarte hagi estat el primer tres estrelles Michelin de Barcelona és "un somni fet realitat" i una manera de "retornar tot l'amor que ha rebut de la ciutat". També ha assegurat que la capital catalana "ho té tot" per sumar nous restaurants triestrellats. Sobre si el nou reconeixement suposarà un grau més d'exigència, el xef ha recordat que fa 16 anys que el seu restaurant a Lasarte-Oria, al País Basc, té tres estrelles Michelin i que l'únic secret per mantenir-se a dalt de tot és "ser inconformistes" i treballar fort.

Martín Berasategui, gairebé afònic per un constipat que arrossega, ha volgut agrair l'esforç que tot l'equip del restaurant ha fet per aconseguir la tercera estrella Michelin. "Aquest és l'èxit del treball en equip i de la passió per la cuina", ha afegit. També ha volgut destacar la feina del cap de cuina del restaurant, el xef italià Paolo Casagrande, a qui el xef basc anomena "el seu germà petit". De Casagrande n'ha destacat "el seu talent innat per la cuina" i "una qualitat humana impressionant". Al seu torn, Casagrande ha destacat que tot i que no és fàcil perquè "no hi pot ser sempre", treballar amb Berasategui és un privilegi i que la seva responsabilitat al restaurant és respectar "la personalitat" del multipremiat cuiner aportant el seu toc personal. Tot i deixar clar que "a la vida res és fàcil i menys tenir tres estrelles Michelin", Martín Berasategui està convençut que Barcelona no trigarà en tenir més restaurants amb aquesta distinció perquè "és una ciutat que ho ha donat tot per la gastronomia" i perquè actualment disposa d'una barreja entre "ofici i nous talents" que fa preveure el millor.En vista al futur, tant Berasategui com Casagrande han deixat clar que les tres estrelles no faran més que esperonar-los per seguir treballant per tal que la gent que s'acosti al restaurant "faci un viatge inoblidable".