D'esquerra a dreta, Joan Morros, Jordi Basomba, Cristina Gonzàlez i David Pintó, a les escales del pati del Kursaal. Imatge de l'11 de gen…
D'esquerra a dreta, Joan Morros, Jordi Basomba, Cristina Gonzàlez i David Pintó, a les escales del pati del Kursaal. Imatge de l'11 de gener del 2017. (Horitzontal)

El Kursaal celebra deu anys amb un espectacle "fet a mida" que proposa un viatge per la història del teatre manresà

ACN Manresa.-El Kursaal va néixer el 1927, es va tancar als anys 80 i va ressuscitar el 20 de febrer del 2007, gràcies a la implicació del teixit social i cultural de la ciutat. Deu anys més tard, s'ha convertit en un dels equipaments d'arts escèniques més importants del país. Per celebrar aquesta dècada, el teatre ha preparat tot un seguit d'actes, entre els quals hi ha la producció d'un espectacle cabaret "fet a mida" que proposa un viatge per la història del teatre. La gala comptarà amb la participació de grans artistes, com Lloll Bertran, Nadia Pessarrodona o Marcel Gros, però també amb la de tots els treballadors del teatre. L'espectacle, titulat 'La màgia del Kursaal', estarà presentat pel Mag Lari i tindrà lloc el 20 de febrer a dos quarts de deu del vespre, just el dia que es compliran 10 anys de la inauguració del teatre.

Sense voler desgranar massa detalls de l'espectacle 'La màgia del Kursaal', el seu director, el dramaturg i director musical David Pintó, ha assegurat que es tracta d'un espectacle "per a la nostàlgia, el record i per riure una mica de tot". Sota el format de cabaret de varietats, la gala inclourà tota la tipologia de disciplines escèniques que pot acollir el Kursaal, des de la màgia, el teatre i el circ, fins a la música, la dansa o l'humor, entre d'altres. L'espectacle, que durarà poc més d'una hora, comptarà amb la col·laboració de grans artistes, però també amb la participació de tots els treballadors del teatre, que actuaran durant el primer número de la gala. "La gent descobrirà talents ocults de la ciutat", ha assegurat Pintó. 'La màgia del Kursaal' estarà presentat pel Mag Lari i tindrà lloc el 20 de febrer a dos quarts de deu del vespre, just el dia en què es compliran 10 anys de la inauguració del teatre. Un documental sobre la seva històriaA banda de la gala, el teatre també ha produït un documental que s'estrenarà el dimarts 14 de febrer i comptarà amb dues projeccions més l'endemà. El llargmetratge, d'una hora de durada, aplega entrevistes, imatges històriques i testimonis diversos de les activitats que s'han realitzat en els darrers 21 anys. La gala i el documental formen part d'una dotzena d'activitats que ha organitzat el teatre per celebrar la seva primera dècada, entre els quals també hi ha la inauguració d'una exposició a l'Espai Plana de l'Om de Manresa (del 10 al 19 de febrer) i una gala per als nens a partir de tres anys, que tindrà lloc el diumenge 12 de febrer. Activitats al pati del Kursaal A banda, la setmana del 13 de febrer, el pati del Kursaal acollirà cada dia a les vuit del vespre un espectacle sorpresa que comptarà amb la participació de diverses entitats manresanes i la col·laboració dels alumnes de l'Aula d'Arts Escèniques del Kursaal.

Anar al contingut