Erbil

El Kurdistan iraquià participa massivament en les primeres eleccions per sufragi universal

A l'Iraq, la província del Kurdistan ha participat massivament en les eleccions legislatives i presidencials que s'han celebrat aquest dissabte. Les autoritats iraquianes han qualificat de transparents els comicis, en què per primera vegada els kurds podien elegir directament el seu president. Més de dos milions i mig de kurds estaven convocats a les urnes. Per primera vegada, els ciutadans d'aquesta regió autònoma de l'Iraq tenen l'oportunitat d'elegir el president per sufragi universal.

Actualitzat
Més del 78% dels kurds censats han anat a votar en aquests comicis. Les autoritats iraquianes i kurdes s'han mostrat molt satisfetes per la participació i pel fet que no hi hagi hagut incidents.

Tot i que encara hauran de passar uns dies per saber els resultats, tot apunta que tornarà a guanyar l'actual president, Massud Barzani. L'oposició, que ara encapçala el Moviment pel Canvi, espera esgarrapar seients al Parlament i forçar canvis en la relació del Kurdistan amb el govern de Bagdad.

Les eleccions arriben en un moment de tensió entre aquesta regió autònoma i Bagdad, perquè el Kurdistan iraquià reclama com a pròpia la província de Kirkuk, molt rica en petroli. Els electors, a més, es mostren molt escèptics amb la política; segons les enquestes, una de les principals preocupacions dels kurds és la corrupció.
Anar al contingut