Bixkek

El Kirguizistan rebutja enviar forces de pau al sud del país per atuar la violència perquè el conflicte remet

El Consell de Seguretat de l'ONU ha condemnat el brot de violència interètnica al sud del Kirguizistan, que ja ha deixat almenys 170 morts i 1.700 ferits des que fa quatre dies van esclatar els enfrontaments. Les Nacions Unides han instat el Kirguizistan a prendre mesures per evitar l'extensió dels enfrontaments i ha demanat l'obertura urgent d'un corredor d'ajuda humanitària. La presidenta interina del país, Rosa Otunbàieva, ha dit, però, que de moment no veu que calgui enviar forces de pau perquè el conflicte "remet".

Actualitzat
Les Nacions Unides han instat el govern del Kirguizistan a prendre mesures ràpides i efectives per evitar l'extensió de la violència en aquesta regió pròxima a l'Iran i l'Afganistan.

Els enfrontaments interètnics sembla que han perdut intensitat al sud de la república, però l'èxode de refugiats amenaça de provocar una crisi humanitària. Els desplaçats uzbecs podrien superar els 100.000 molt aviat, segons informa l'enviat especial de les Nacions Unides.

L'ONU relata violacions i assassinats indiscriminats, fins i tot de nens. L'últim balanç és de 170 morts i 1.750 ferits. Els enfrontaments, els més greus en 20 anys, van començar dijous a la nit. Els uzbeks, un 14,5% de la població, acusen les forces regulars kirguises de donar suport als grups armats que els persegueixen.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut