Handbol

El KH-7 Granollers dóna la sorpresa en el derbi de la Lliga ASOBAL i guanya el Barça per 30-28

La cinquena jornada de la Lliga ASOBAL d'handbol ha portat el primer derbi català de la temporada i la primera sorpresa. El KH-7 Granollers ha guanyat el Barça de Valero Rivera per 30 gols a 28 tot i haver arribat al descans amb un resultat en contra d'11 a 14. Amb aquesta victòria, el Granollers ha trencat la mala ratxa de resultats davant dels blaugranes al Palau Olímpic. En aquest partit també s'ha produït un fet històric, ja que el jugador del Barça, Enric Masip, ha marcat el seu gol 1.500 a la Lliga ASOBAL.

El Granollers i el Barcelona han protagonitzat el duel català més igualat dels últims anys, en un partit intens i emocionant en el qual Enric Masip tenia a l'abast entrar en el club dels 1500 gols en la Lliga ASOBAL. El blaugrana en necessitava 5, xifra que ha arrodonit en el llançament d'un penal en el minut 12. Masip n'ha afegit cinc més en el compte, però els seus gols no han pogut evitar que el Granollers aconseguís al final una treballada victòria. Els vallesans han patit el domini dels blaugranes en el primer temps, que han disposat d'un màxim avantatge de quatre gols. Però, en la represa, el "tempo" del partit l'han marcat amb claredat els jugadors de Manel Montoya i ja no han deixat marge al rival. Igualaven el resultat a 15 en el minut 3 i, a partir d'aquí, han dut la iniciativa sempre en el marcador. Durant molts minuts, els de Valero Rivera només han pogut neutralitzar el gol d'avantatge del Granollers en els diferents parcials, fins que, amb uns efectius Raúl Campos i Quino Soler, els locals han distanciat l'equip amb un 28 a 24 a tres minuts del final. El parcial de 16 a 9 des que havia començat el segon temps i les grans intervencions del porter Vicente Álamo han fet possible la victòria per 30 a 28, la primera a Granollers contra el Barça dels últims deu anys.