València

El jutjat no autoritza la Generalitat Valenciana a precintar un altre repetidor de TV3

El jutjat contenciós administratiu número 4 de València ha resolt que "no procedeix" atorgar l'autorització d'entrada que va sol·licitar la Presidència de la Generalitat Valenciana al centre reemissor de televisió de TV3 ubicat al Montdúver i aturar-ne les emissions. Segons l'acta, que ha fet pública Acció Cultural del País Valencià (ACPV), el jutjat considera que acordar aquesta entrada "podria afectar el dret a la tutela judicial efectiva", ja que l'ACPV va presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem quan el TSJCV va desestimar un recurs de la mateixa ACPV.

Actualitzat
La Generalitat Valenciana sol·licitava poder-hi entrar per executar la resolució del juny del 2007, al·legant que ja es va demanar autorització d'entrada al centre emissor per a l'execució forçosa de l'ordre de cessament d'emissions, i va ser desestimada al febrer del 2008. Això no obstant, la Generalitat Valenciana considerava que aquest motiu ha desaparegut, ja que la sol·licitud de suspensió de l'acte administratiu impugnat va ser resolta per la Sala mitjançant l'acta del gener del 2008, i el procés va acabar amb una sentència del desembre del 2008 que va desestimar el recurs que hi havia interposat l'ACPV.

El Ministeri Fiscal no es va oposar a l'autorització, però sí que ho va fer l'ACPV, en al·legar que la sentència del desembre de 2008 no és ferma, perquè ha estat recorreguda davant el Suprem, i en el plet principal s'estan discutint qüestions que afecten la validesa del procediment administratiu que fonamenta la petició, com és la competència de la Generalitat Valenciana. També l'ACPV al·legava que concorre falta de legalitat de l'acta administrativa l'execució del qual es pretén, el principi de proporcionalitat i l'absència de perjudicis a tercers.

En un comunicat, l'ACPV ha indicat que és la quarta vegada que els jutjats deneguen aquesta entrada a la Generalitat Valenciana, des que el 2007 va sol·licitar l'autorització per entrar en aquestes mateixes instal·lacions i el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de València la va denegar per apreciar "desproporció" en la mesura i "absència de perjudicis a tercers".

El Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de València va denegar de nou al febrer del 2008 l'autorització d'entrada, perquè l'ACPV havia recorregut la resolució en la qual es basava el tancament i el recurs encara no s'havia resolt als tribunals, de manera que hi hauria una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva de l'entitat.

La Generalitat Valenciana va recórrer la segona resolució denegatòria en apel·lació, però la denegació va ser ratificada al juny del 2010 pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). L'administració autonòmica va tornar a sol·licitar l'entrada el 2010, argumentant que, com el TSJCV ja havia dictat el 2008 una sentència sobre el fons de l'assumpte, ja no es poden invocar els arguments en defensa de la tutela judicial efectiva.

L'ACPV indica que la Generalitat Valenciana "va ometre interessadament" que la sentència recaiguda en el procediment principal no era ferma i que havia estat impugnada davant el Suprem, el qual va admetre a tràmit el recurs de cassació al setembre del 2009. L'entitat es felicita d'aquest "nou èxit judicial" en la seva "lluita per la llibertat d'expressió i per la defensa dels mitjans de comunicació" en català al territori valencià, encara que es tracta d'una resolució que no és definitiva i que es pot recórrer en apel·lació davant el TSJCV.
Anar al contingut