Tècnics d'Adif supervisant les obres de l'AVE
Tècnics d'Adif supervisant les obres de l'AVE
Santiago de Compostel·la

El jutge vol un informe dels responsables de seguretat d'Adif

Adif remetrà al jutge de Santiago de Compostel·la, Luis Aláez, un llistat que inclourà el nom de totes les persones que han tingut responsabilitats relacionades amb la seguretat de la línia ferroviària que uneix Ourense amb Santiago, on el passat 24 de juliol es va produir un descarrilament d'un tren Alvia en què van morir 79 persones i més d'un centenar van quedar ferides.

RedaccióActualitzat
L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries remetrà al jutge d'instrucció número 3 de Santiago de Compostel·la, Luis Aláez, un llistat amb el nom de totes les persones que han tingut responsabilitats relacionades amb la seguretat de la línia ferroviària que uneix Ourense amb Santiago, on el passat 24 de juliol es va produir un descarrilament d'un tren Alvia en què van morir 79 persones i més d'un centenar van quedar ferides.
 
Segons fonts d'Adif, l'assessoria jurídica està treballant en aquest moment en la redacció d'un llistat de "totes les persones implicades en la seguretat de la circulació" des del moment de la "definició i el disseny del traçat", tot i que sense precisar a quin any es refereix, fins a "la construcció, l'explotació i la posada en servei" de la línia.

En concret, el jutge vol un informe amb noms i cognoms dels que integren l'òrgan responsable en matèria de seguretat en la circulació "amb indicació de les capacitats o facultats de cadascun d'ells en la presa de decisions", a l'apreciar que podria haver-se donat una "omissió de cauteles elementals dels qui han de garantir la seguretat de la circulació" tenint en compte que, davant d'un "important risc" no van dotar el sistema de "cap recurs que ho resolgui automàticament".
 
Donat que aquest procés de recopilació d'informació encara s'està fent, l'empresa no pot concretar quantes persones figuraran a la llista ni si es limitarà als tècnics o inclourà també càrrecs polítics. Les fonts asseguren, però, que serà un llistat "exhaustiu" en què constaran els noms, competències i funcions de totes les persones que, "tant a nivell central com a nivell de delegacions en els diferents àmbits geogràfics", han estat "implicades en tots els processos".
 
Adif tampoc sap encara quan podran enviar al jutge aquest llistat i la resta de documentació sobre incidències a la zona, informes tècnics de velocitats autoritzades i els criteris que les justifiquin, protocols de seguretat en la circulació i auditories internes, tot i que recorda que Aláez no ha fixat un termini màxim per complir amb el requeriment. "Ho enviarem com més aviat millor", han dit.
Anar al contingut