Barcelona

El jutge veu indicis que Unió va treure profit econòmic de la fundació Catalunya i Territori

S'haurien "desviat fons" d'aquesta fundació per pagar deutes d'Unió. L'exgerent del partit democristià i l'expresident de la fundació estan a un pas de seure al banc dels acusats, segons han confirmat fonts judicials a Catalunya Ràdio.

RedaccióActualitzat

El jutge veu indicis de delicte per portar a judici l'exgerent d'Unió Democràtica Josep Maria Nuñez i l'expresident de la fundació Catalunya i Territori, Josep Boqué, segons han confirmat fonts judicials a Catalunya Ràdio. Així consta en una resolució que dóna per conclosa la investigació després de quatre anys. 

Segons el jutge, s'haurien "desviat fons" de la fundació Catalunya i Territori per pagar deutes d'Unió, a través del grup d'empreses IMS, que ja han fet fallida. L'administrador concursal va assegurar al jutjat que cap d'aquestes empreses tenia una activitat real i només tenia testaferros.

La fiscalia sosté que Unió, a través d'aquestes empreses, va treure profit econòmic per valor de prop de 200.000 euros, diners que el partit ja ha dipositat al jutjat per fer front a la possible responsabilitat civil.

Anar al contingut