L'extresorer del PP Luis Bárcenas arribant a l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu.
L'extresorer del PP Luis Bárcenas arribant a l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El jutge torna a citar Bárcenas a declarar per apropiar-se de diners de la "caixa B"

El jutge Ruz veu indicis que Bárcenas hauria ficat la mà a la bossa d'aquest diner negre per augmentar el seu patrimoni personal i el de la seva dona, Rosalía Iglesias, que també està citada per al dia 10.

RedaccióActualitzat

L'extresorer del Partit Popular, Luís Bárcenas, tornarà a l'Audiència Nacional per declarar dijous de la setmana que ve. El jutge Pablo Ruz l'ha citat per apropiar-se de diners de la suposada "caixa B" de la formació.

Ruz veu indicis que Bárcenas hauria ficat la mà a la bossa d'aquest diner negre per augmentar el seu patrimoni personal i el de la seva dona, Rosalía Iglesias, que també està citada pel dia 10.

El jutge ho explica amb aquestes paraules: hi ha indicis d'una "eventual distracció" per part de Bárcenas dels fons de la "comptabilitat paral·lela o B del PP" que ell controlava com a gerent del partit, "amb el conseqüent presumpte creixement del seu patrimoni i del de la seva esposa a través de determinats moviments a comptes bancaris mantingudes per tots dos a Espanya i Suïssa".

La decisió judicial atén la petició de les acusacions i del fiscal en veure que la instrucció del cas "Gürtel" està arribant a les acaballes. Aquest cas és el que manté Bárcenas a la presó des del passat 27 de juny.

Anar al contingut