Barcelona

El jutge Santiago Vidal admet contactes amb CiU, ERC i la CUP

El jutge explica a "El matí de Catalunya Ràdio" que és partidari d'una proposta transversal, l'endemà que el CGPJ l'ha apartat durant tres anys de la carrera judicial per haver redactat un esborrany de Constitució catalana

RedaccióActualitzat

El jutge Santiago Vidal ha revelat que té contactes amb els partits sobiranistes de cara a la seva incorporació a la política. Vidal ho ha anunciat després que el Consell General del Poder Judicial l'hagi apartat durant tres anys de la carrera judicial per haver redactat un esborrany de Constitució catalana. En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el jutge ha matisat que són les formacions qui s'han posat en contacte amb ell i ha reconegut un allunyament respecte a Iniciativa: "La meva preferència, ho he dit sempre, és qualsevol d'elles si tenen clar el full de ruta sobiranista. Últimament em sento molt més a prop de Convergència, d'Esquerra i de la CUP que no pas d'Iniciativa, tot i que m'agradaria que ells tornessin a sumar-se en aquest projecte."

El jutge Vidal també ha apostat per una proposta transversal que no s'inscrigui en unes úniques sigles. Sobre la sanció imposada pel màxim òrgan de govern dels jutges, Santiago Vidal ha insistit que és un depurat per desafecte al règim: "Evidentment em referia al règim franquista però és que molt em temo que les persones que actualment governen a l'estat espanyol, amb aquesta majoria absoluta, són els fills i els hereus d'aquells."

El magistrat fins ara de l'Audiència de Barcelona té previst presentar recurs per la sanció del Tribunal Suprem. Aquest migdia hi ha prevista una concentració de suport al jutge Vidal davant del Palau de Justícia a Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut