Demetrio Carceller Arce en una imatge d'arxiu
Demetrio Carceller Arce en una imatge d'arxiu
Madrid

El jutge Ruz envia al banc dels acusats el president de Damm per presumpte frau a Hisenda

El jutge Ruz tanca la investigació contra els Carceller per presumpte frau a Hisenda i blanqueig de capitals i els envia a judici.

RedaccióActualitzat

El president de Damm, Demetrio Carceller Arce, i el seu pare, Demetrio Carceller Coll, hauran de seure al banc dels acusats. El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha tancat la investigació contra ells i els envia a judici, tal com va ordenar el Tribunal Suprem, que va revocar la decisió de la sala penal de l'Audiència Nacional que arxivava la causa.

Ruz considera que hi ha indicis per pensar que els imputats -Carceller pare i fill; el seu home de confiança, José Luis Serrano, i l'advocat del despatx Petrus Gabriel Ignacio Petrus-, van crear una trama per estafar Hisenda en l'IRPF i els impostos de patrimoni i successions. Per això se'ls imputen els presumptes delictes de frau a la hisenda pública i blanqueig de capitals.

Anticorrupció demana per al president de Damm catorze anys de presó com a cooperador necessari, i 48 anys i sis mesos per al seu pare, que per impedir que se l'identifiqués com a resident a Espanya evitava freqüentar restaurants i llocs d'oci, pagava en efectiu i delegava en el seu fill la firma de qualsevol negoci o operació econòmica.

Segons la investigació, Carceller Coll va ocultar des del 1990 el seu domicili real a Espanya i va simular viure a Portugal i al Regne Unit per estalviar-se complir amb Hisenda, i va amagar les seves rendes majoritàriament en un paradís fiscal, a les Antilles Holandeses. Entre el 2001 i el 2009, el frau arribaria als 66 milions d'euros.

D'acord amb el jutge, el president de la cervesera va participar activament en la gestió del patrimoni del seu pare, "sobretot en les inversions a Arizona", als EUA.

Anar al contingut