Fago

El jutge prorroga la presó a Santiago Mainar, l'únic imputat per la mort de l'alcalde de Fago

El guarda forestal Santiago Mainar, l'únic imputat per l'assassinat de Miguel Grima, alcalde de la localitat de Fago, continuarà a la presó. El titular del jutjat número 2 de Jaca, a Osca, li ha prorrogat la pena per evitar que surti en llibertat provisional abans de la celebració del judici. El 4 de febrer farà dos anys que va ingressar en un centre penitenciari. Aquest és el període màxim d'empresonament abans d'un judici previst per la llei, excepte en el cas que es dicti una pròrroga.

Actualitzat
L'advocat de la família de l'alcalde i l'acusació popular, en representació del PP, el partit de Miguel Grima, s'han mostrat partidaris de la decisió del magistrat.

La desició no ha agradat al lletrat de l'acusat, que ha anunciat que hi recorreran davant el Tribunal de Drets o el Tribunal Constitucional perquè assegura que hi ha antecedents de condemnes a l'Estat per haver prorrogat la presó.

En una sessió amb el jutge aquest dijous, Santiago Mainar ha tornat a negar els fets i tots els càrrecs que se li imputen.


Anar al contingut