Una clínica de Vitaldent a Bilbao (EFE)
Una clínica de Vitaldent a Bilbao (EFE)
Madrid

El jutge ordena presó sense fiança per al propietari i tres directius de Vitaldent

El president de les clíniques dentals, acusat d'un frau milionari, s'ha acollit al dret a no declarar

RedaccióActualitzat

El jutge que investiga el presumpte frau de Vitaldent ha ordenat presó incondicional i sense fiança per al propietari i tres directius de la cadena.

La decisió s'ha pres a instàncies de la fiscalia Anticorrupció, després que el jutge ha pres declaració als principals implicats en el presumpte frau milionari.

El president de les clíniques dentals, Ernesto Colman, s'ha acollit al dret a no declarar. Sí que ho han fet els directius per als quals també s'ha ordenat presó, com ara el vicepresident de Vitaldent, Bartolomé Conde, i l'advocat de l'empresa.

La policia espanyola va detenir aquest dimarts tretze persones en aquesta operació contra el blanqueig de capitals i delictes contra la Hisenda Pública. Tres persones van quedar en llibertat abans de passar a disposició judicial i les altres han declarat al jutjat de Majadahonda (Madrid).

Abans de les declaracions, un dels advocats dels franquiciats ha denunciat que el sistema de Vitaldent era "salvatge" i que se'ls aplicaven sobrecostos de manera continuada.

L'empresa afirma que garanteix els tractaments

La portaveu de Vitaldent ha assegurat que, al marge de la investigació judicial, els clients tenen garantida la continuïtat dels tractaments.

Ana Caspistegui ha assegurat, des de la seu principal situada a Las Rozas, que l'activitat diària de les clíniques continua i que estan "funcionant perfectament".

La portaveu ha afegit que treballaran "activament" amb la justícia per esclarir els fets i ha defensat que fa 25 anys que treballen "amb els millors productes i els millors odontòlegs".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut