Els treballadors del CTTI protesten a la porta del centre per la nova entrada de la Guàrdia Civil
L'Hospitalet de Llobregat

El jutge ordena a la Guàrdia Civil que busqui al CTTI correus relacionats amb l'1-O

L'escorcoll, ordenat pel jutjat 4 de Lleida, ha durat quatre hores, moltes menys que el que van fer aquest dijous a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida

RedaccióActualitzat

Cinc agents de paisà de la Guàrdia Civil han sortit aquest divendres poc després de les dues del migdia del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, el CTTI, després de quatre hores d'escorcolls.

L'actuació de la Guàrdia Civil l'ha ordenada el jutjat d'instrucció 4 de Lleida, que investiga l'actuació dels Mossos durant el referèndum. La intenció era buscar-hi correus electrònics de diversos comandaments de la comissaria de Ponent de Mossos.

Suposada inacció dels Mossos l'1-O

Aquest jutjat investiga una suposada inacció de la policia catalana l'1-O per no haver impedit la celebració del referèndum. De moment, el cas es troba sota secret de sumari. Tres agents de la Guàrdia Civil de paisà han arribat al CTTI poc abans de 10 del matí, tot i que diversos mitjans ja donaven per feta aquesta acció policial a les vuit del matí.

Aquesta entrada al CTTI arriba hores després que, en el marc de la mateixa causa, s'acabés la que es va fer aquest dijous a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida, on els agents van passar pràcticament dotze hores buscant gravacions de la centraleta de comunicacions la jornada del referèndum. Els agents de Guàrdia Civil també van bolcar la informació dels telèfons mòbils de dos comandaments i un agent de la policia catalana.

Els treballadors del CTTI han protestat

Una cinquantena de treballadors del CTTI han sortit a l'exterior de l'edifici i s'han manifestat darrera d'una gran senyera en protesta per la nova entrada de la Guàrdia Civil al centre de telecomunicacions. Els treballadors han exhibit cartells de suport als presidents d'Òmnium, Jordi Cuixart i de l'ANC, Jordi Sànchez i han demanat que s'acabin els registres que no els deixen fer la seva feina amb normalitat:

 

 

La Guàrdia Civil ja va entrar al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI) dies abans i també el mateix dia del referèndum. Ho va fer a requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que li ordenava que suspengués el servei de 29 aplicacions de diferents departaments que haurien pogut servir per trametre dades de les diferents meses del referèndum o fins i tot per exercir el vot electrònic. 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut