València

El jutge ofereix a Rita Barberá declarar voluntàriament abans d'elevar al Suprem la petició per investigar-la

Segons el jutge, que també ha imputat el PP de València, l'escrit de la fiscalia perquè s'investigui Barberá conté "indicis racionals que fonamenten jurídicament" la petició

RedaccióActualitzat

El titular del jutjat d'instrucció número 18 de València ha ofert a la senadora i exalcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, de declarar pel cas Imelsa abans de prendre la decisió d'enviar la causa al Tribunal Suprem perquè la puguin investigar. El jutge també ha ofert la mateixa possibilitat al diputat autonòmic del PP i exregidor, Miguel Domínguez, en aquest cas per elevar-ho al Tribunal Superior de Justícia de València.

El jutge ha refrendat així la petició de la Fiscalia perquè s'investigui a Barberá i a Domínguez. Aquesta, en el seu escrit, remarca que hi ha "indicis suficients" de la participació dels dos aforats en el presumpte delicte de blanqueig, i el jutge valora que els raonaments de la Fiscalia "contenen indicis racionals que fonamenten jurídicament" la petició d'investigació.

El jutge ha requerit al PP de València que designi representant, procurador i advocat per la mateixa causa, i ha cridat a tornar a declarar a quatre persones que ja estan sent investigades per aquest cas, perquè eren molt "pròximes als diners suposadament il·lícits". Aquestes persones són el portaveu del grup municipal, Alfonso Novo, l'exregidora de cultura María José Alcón, l'exsecretària del grup, Carmen García Fuster, i la seva secretària, María José Pi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut