Barcelona

El jutge obre diligències per la mort de dos passatgers del creuer "Louis Majesty"

El jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona ha obert diligències judicials per la mort d'un turista italià i un altre d'alemany com a conseqüència d'un cop de mar que va rebre dimecres el creuer "Louis Majesty". Segons fonts de capitania marítima, el "Louis Majesty" es va saltar l'escala al port de Barcelona, perquè, tot i tenir oberta la bocana sud, el capità no ho va considerar prou segur. La caixa negra que porten aquestes embarcacions pot aportar dades. La mala mar havia estat anunciada, però els propietaris del creuer diuen que les onades tenien més de vuit metres i que era impossible preveure-les. Per això, no obriran cap investigació. Dos inspectors de Malta, bandera a la qual està adscrit el creuer, han arribat a la ciutat comtal per redactar l'informe de l'accident.

Actualitzat
L'accident del creuer, que va tenir lloc dimecres a dos quarts de cinc de la tarda, es va produir enmig d'un fort temporal de vent de Llevant, que mar endins va originar onades de fins a 8 metres d'altura. La seqüència de tres d'aquestes grans onades en una mínima freqüència, entre deu i onze segons, va impedir que l'embarcació, per les seves grans dimensions, pogués esquivar l'onatge i l'aigua topés contra la coberta.

Les víctimes mortals estaven davant de la finestra rebent unes explicacions. "Miraven les onades perquè ningú ens havia dit que no ho féssim", expliquen alguns dels testimonis. Juntament amb els morts, hi havia una tercera persona, una dona eslovena, que es troba ingressada en estat greu però estable a la unitat de cures intensives de la Vall d'Hebron. Dues persones més continuen ingressades, una d'elles amb diversos politraumatismes mentre l'altra està en observació i pot ser donada d'alta en breu.

En el moment de l'accident, la velocitat a què navegava el creuer hauria estat moderada, uns set nusos, segons hauria dit el capità.

El vaixell s'estarà fins al dia 12 al port de Barcelona, on n'estan reparant els desperfectes.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut