Gavà

El jutge obre diligències per homicidi i lesions imprudents per l'explosió de Gavà

El jutjat d'instrucció número 3 de Gavà ha obert diligències prèvies pels delictes d'homicidi imprudent i lesions, en relació amb l'explosió de gas de Ca n'Espinós, en què van morir sis persones. El jutge que porta el cas també ha enviat diversos oficis per rebre més informació sobre els fets a Gas Natural, la Direcció General d'Energia i Mines de la Generalitat i els Bombers, i ha demanat que es designi un arquitecte i un pèrit.

Actualitzat
Quan es compleixen dues setmanes de l'explosió de Gavà que finalment va provocar la mort de sis persones, el jutge que porta el cas ha anunciat que obre una investigació per aclarir si hi va haver un delicte d'homicidi imprudent i determinar-ne els possibles responsables. El titular del jutjat número 3, José María Ortiz Aguirre, havia obert diligències indeterminades mentre no rebia els informes sobre els fets, i ara ja ha dictat la resolució en què transfrma aquestes diligències indeterminades en prèvies per homicidi i lesions imprudents.

A més, el magistrat ha sol·licitat a Gas Natural el projecte d'execució de l'obra d'instal·lació de gas i la normativa a la qual es va ajustar. També vol que la companyia l'informi sobre l'existència de vàlvules que tallin el subministrament en cas de fuita i sobre la distància entre conduccions i els materials de construcció. A més, demana el nom del responsable del projecte d'instal·lació de la construcció i els de l'execució material del projecte.

Als Bombers de la Generalitat, el jutge els demana que els remeti informes sobre el sinistre, i a la Direcció General d'Energia i Mines de la Generalitat, que informi sobre les autoritzacions i comprovacions tècniques de la instal·lació de gas. Finalment, sol·licita que es designi un arquitecte i un pèrit químic per dur a terme les proves pericials sol·licitades.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut