Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, el dia de la dimissió com a president de Rosell. (Foto: Reuters)
Barça

El jutge no amplia a Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell l'acció de responsabilitat civil del Barça

El jutge no ampliarà la demanda d'acció de responsabilitat civil presentada pel Barça contra l'última junta de Joan Laporta a tots els directius que en van formar part, entre ells el seu successor, Sandro Rosell, i l'actual president, Josep Maria Bartomeu.

Actualitzat

El jutge José Manuel Martínez Borrego ha decidit no ampliar la demanda d'acció de responsabilitat més enllà dels integrants de l'última junta del Barça presidida per Joan Laporta, desestimant fins a 6 sol·licituds de la defensa dels directius d'aquella junta. Els advocats defensors demanaven al titular del jutjat de primera instància número 39 de Barcelona que s'ampliés la demanda a tots els directius des del 2003, i especialment als dimitits el 2005 (Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu, Javier Faus, Jordi Moix, Jordi Monés i Alejandro Echevarria) com a membres de la junta que va fer la provisió dels 63,4 milions per la baixada de valor de la plantilla.

El jutge també ha desestimat la petició d'alguns dels demandats de quedar fora de la causa en haver dimitit abans del 30 de juny del 2010. Martínez Borrego entén que van deixar la junta per complir amb el que marquen els estatuts per poder ser reelegits. Després d'aquesta decisió, els demandats són Joan Laporta, Alfons Godall, Jaume Ferrer, Joan Boix, Rafael Yuste, Josep Cubells, Alfons Castro, Albert Perrín, Jacint Borràs, Josep Antón Colomer, Maria Elena Fort, Jordi Torrent, Xavier Bagués, Patrick Auset, Josep-Ignasi Macià, Magda Oranich i Xavier Sala i Martín, a més de l'asseguradora Zurich, amb la qual van contractar una pòlissa de cobertura de 25 milions d'euros.

 

Anar al contingut