Barcelona

El jutge manté imputats dos dels vuit exdirectius del Sant Pau acusats de contractes ficticis

L'exgerent del centre Jordi Varela i l'expatró i exdelegat de la Generalitat a Madrid José Ignacio Cuervo hauran de declarar el dia 24 per un suposat contracte fictici. El jutge retira l'acusació de manera provisional als altres sis exalts càrrecs perquè no veu cap il·legalitat en els contractes, tot i que admet "consideracions sobre la seva oportunitat i necessitat".

RedaccióActualitzat
El jutge que investiga la presumpta malversació de fons públics a l'Hospital de Sant Pau manté com a imputats l'exgerent del centre, Jordi Varela, i l'expatró i exdelegat de la Generalitat a Madrid, José Ignacio Cuervo. En canvi, ha desimputat de manera provisional els altres sis exalts càrrecs que també s'investigaven per suposats contractes ficticis.

El jutge ha citat Varela i Cuervo a declarar el dia 24 perquè expliquin els dos contractes pels quals Cuervo va cobrar entre el febrer del 2011 i el febrer del 2012. El magistrat considera que "se'n podria deduir un doble pagament, un dels quals sense contraprestació". En els casos dels sis exdirectius desimputats, el jutge entén que hi ha "consideracions sobre la seva oportunitat i necessitat" però, en canvi, "no es pot dir que es tracti d'una ficció".

La investigació va començar arran de la denúncia dels sindicats de metges i infermers sobre l'existència de feines fictícies per emmascarar pagaments a persones que ja no tenien responsabilitats al Sant Pau.

Els desimputats són Ricard Àngel Gutiérrez, Mercè Cruells, Felipe Carbajo, Jordi Bachs, Josep Antoni Grau i Joaquin Esperalba.

El jutjat d'instrucció, a més dels presumptes contractes ficticis, investiga si hi va haver desviació de fons en la construcció del nou hospital. En aquesta peça de la investigació manté totes les imputacions. L'extinent d'alcalde de l'ajuntament Xavier Casas i l'exdirector de l'ICS Josep Prat són dos d'aquests imputats.
Anar al contingut