La Plataforma sobre la Causa dels Nens Robats es manifesta a Madrid per evitar l'arxivament dels casos.
Manifestació a Madrid perquè s'investiguin les causes dels nens robats.
Madrid

El jutge imputa un exdirector i dos excaps de la clínica Santa Cristina de Madrid pel cas dels nens robats

Tres excaps de la clínica madrilenya Santa Cristina han estat imputats per la seva presumpta implicació en la desaparició de dues bessones nascudes en aquest centre fa 32 anys. Després d'aquesta imputació, la Plataforma sobre la Causa dels Nens Robats ha fet una crida a totes les famílies afectades perquè presentin denúncies davant els jutjats.

RedaccióActualitzat
El jutge ha citat pel 27 de maig l'exdirector de la clínica Santa Cristina José  Zamarriego i dos excaps de nounats d'aquest centre en qualitat d'imputats per la seva suposada implicació en la desaparició de dues bessones nascudes en aquest centre el febrer del 1981.

Segons fonts jurídiques, els tres metges hauran de comparèixer pels delictes de detenció il·legal i falsificació, en el marc de la denúncia presentada per Purificación Betegón, una de les afectades dels nens robats que va portar davant la justícia la monja María Gómez Valbuena, sor María. Aquesta religiosa, però, no va poder declarar finalment per problemes de salut i va morir el mes de gener sense donar el seu testimoni.

La Plataforma sobre la Causa dels Nens Robats ha celebrat la imputació dels tres responsables mèdics i ha animat les famílies que es troben en una situació semblant al de Purificación Betegón a interposar una denúncia. La portaveu de la plataforma, Mar Soriano, ha destacat l'actuació judicial: "No estem parlant d'un metge qualsevol. La clínica es dedicava a robar nens". Segons la portaveu, "els pares i les famílies que busquen els seus desapareguts no pararan fins a trobar-los. Hi ha molts advocats que s'oferirien a portar aquests casos per prestigi professional".
Anar al contingut